26 Декември, 2021 11:41 1 203 5

Гуардиола с призив към феновете на английския футбол

  • манчестър сити-
  • джосеп гуардиола-
  • фенове-
  • футбол-
  • висша лига-
  • covid-19

Великобритания регистрира нови 122 хиляди положителни теста в петък, но футболните клубове продължават да играят пред фенове

Гуардиола с призив към феновете на английския футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола призова феновете на английския футбол да се ваксинират и да носят маски на стадионите, за да ограничат разпространението на COVID-19.

Великобритания регистрира нови 122 хиляди положителни теста в петък, но футболните клубове продължават да играят пред фенове.

"Честно казано, не ми се иска да играем отново пред празни трибуни, но заразяванията с COVID-19 нарастват по целия свят, не само във Великобритания. Тези хора ходят по стадионите и могат да пренасят вируса сред големи групи", заяви Гурадиола, цитиран от Ройтерс.

"Привържениците не носят маски по стадионите и за мен това е изненадващо. Те трябва да се ваксинират, да получават бустерни дози, да спазват мерките за социално дистанциране и да носят маски. Вярвам на медицинските лица, защото те знаят повече от мен. Щом те са категорични, че ваксината спасява животи, значи тя е важна".

Сити на Гуардиола е на първо място в класирането с 44 точки и три повече от Ливърпул. Шампионите играят днес с Лестър Сити.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И Аз

    4 0 Отговор
    Вервам в Дядо Мраз.
  • 2 Левскар

    1 0 Отговор
    Александров, Найденов и Шелис просто не са за Левски факт. За съжаление раздялата със Шелис ще е трудна. Последният камък този път от Живко Миланов ще ни тежи доста.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Минута мълчание

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Левскар":

    А то има ли някой в Левски, дето да е за Левски, че поне от десет години не знам да има такъв.
  • 4 Бате Пепи

    2 1 Отговор
    Няма да се боцкат всички баце, има и хора с мозък да не си инжектват отровни бъркочи експерименти!
    Ако създадат безопасна ваксина всички ще се ваксинираме, но с тия препарати,не искаме!
  • 5 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Левскар":

    Ами купете си нейюср меси салах мане бенземс тогава па белким спечелите нещо