8 Януари, 2022 22:35 1 851 11

Силният човек в Ред Бул: При еднакви болиди Макс ще превъзхожда Люис Хамилтън

  • кристиан хорнер-
  • макс верстапен-
  • люис хамилтън-
  • еднакъв болид

„С Макс е възможно всичко“, каза вдъхновеният Кристиан Хорнер

Ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер посочи кой би победил, ако Макс Верстапен и Люис Хамилтън разполагаха с еднакви болиди. Британецът смята, че Макс има по-големи шансове в такава битка. Също така той похвали нидерландеца за невероятното представяне, което извлече от колата във финалната фаза от сезон 2021, въпреки че Мерцедес разполагаха с по-добър пакет.

Според Хорнер Верстапен би превъзхождал Хамилтън, ако двамата караха един и същ автомобил, въпреки постиженията на британеца. Макс записа 11 победи и 18 качвания на подиума и спечели титлата.

„Не можете да отречете нищо от постиженията на Люис. Той е един от най-великите състезатели и е най-успешен в статистически план, но ако сложите Макс и Люис в кола на Мерцедес, няма съмнение в това кой ще победи. Сложете Хамилтън в нашата кола и също нямам съмнения кой ще бъде по-бърз“, коментира Хорнер.

„С Макс е възможно всичко. Не очаквахме да сме толкова конкурентоспособни в Джеда. Въпреки това имахме шанс за победа. Това беше благодарение на Макс. Хората не му отдават заслуженото за начина, по който се състезава“, каза още той.

Кристиан смята, че всичко това е отразено в начина, по който Верстапен се представя по-силно от своите съотборници. Ръководителят на Ред Бул не вярва ситуацията да е такава при Хамилтън.

„Често виждахме изключително малка разлика между Валтери [Ботас] и Люис. Същото беше и с Нико Розберг“, добави шефът на Ред Бул.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръсел

    16 10 Отговор
    Вярно е.
  • 2 Sieg

    14 10 Отговор
    В това няма съмнение! Както и много други в Мерцедеса ще победят Хамилтън. Ако не бутат Хамилтън заради реклами , BLM ,LGBT и тн. и Ръсел ще го победи.
  • 3 ха ха хааа

    9 4 Отговор
    Кой Макс ?! Лудият Макс ли ...🤭😁
  • 4 Директора

    11 13 Отговор
    И двата автомобила имат по 800 к.с. примерно. Другото си е настройка на пилота.
    На мен и с 3000 к.с. да ми дадат, все тая.
    Изказването не е правилно.
  • 5 мдаааа

    14 13 Отговор
    Факт е , че ако нямаше кола за сигурност , Макс щеше да види на Люис задницата .. Другото са интерпретациЙ

    Коментиран от #7

  • 6 Мунчо юмручето

    10 11 Отговор
    Едно благодаря не казахте за Латифи ако не се беше блъснал как големия шампион Верстапен щеше да настигне тъмния а питам само
  • 7 Алфа Вълкът

    14 7 Отговор

    До коментар #5 от "мдаааа":

    То твоето са интерпретации: ако, щеше...
    Ако комисарите бяха справедливи Макс щеше да е шампион няколко кръга преди края!
    Вземи си носната кърпичка и отивай да плачеш в кьошето. Съдба или манипулация, справедливостта възтържествува, това е най-важното!
  • 8 Крис

    6 8 Отговор
    Макс може и да е бърз като кара сам на пистата, но не може да се състезава. Начина му на каране е нагъл и агресивен - махай ми се от пътя или те блъскам. Нагло пубертетче, не може да се мери с Хамилтън, Алонсо, Райконен или Фетел, те са много класи над него и могат да се състезават един с друг с финес и красота. Малкия Верстапен има още много хляб да изяде докато узрее (ако изобщо узрее).
  • 9 ИГНАТИЙ

    4 5 Отговор
    НЕ СЪМ ФЕН НА ЛУИС ХАМИЛТЪН,НО МИСЛЯ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ Е ПО-ДОБРИЯТ ПИЛОТ ОТ ЛУДИЯ-макс!
    ТИТЛАТА БЕШЕ ПОДАРЕНА НА ХОЛАНД$КОТО Л€К€НЦ€ ,ЗА ДА НАПРАВЯТ F-1 ПО-ЗАБАВНА, И У$ПЯХА!
    СЕГА ФЕНОВЕТЕ НА F1 ОЩЕ ПО-НАСТЪРВЕНО ЩЕ ГЛЕДАМЕ ДАЛИ макс ЩЕ ГО "ИЗБУТАТ" ,"КАТОСТРОФИРАТ" ,И ТОЛЕРИРАТ !НЯМА ДА ИМА НИКАКВО $ЪМН€НИ€,Ч€ В НАЙ-КОМ€Р$АЛНИЯ $ПОРТ F1 В$ИЧКО € "ПРОЗРАЧНО"!!!
    ФЕН СЪМ НА F1 ,А НЕ НА ЛУИС ХАМИЛТЪН!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Николай

    0 0 Отговор
    Да бе да ако е така няма да има разлика между пришкавия и Перес на някой писти от една секунда разлика ...Просто ред була е направен само за цирея за това е така.. А за един отбор срещу Хамилтан да интересно щее защото ще стане както Алонсо беше сьотборник на Люис...От достоверни источници сьм чул че великия Шуми е казал че ако искат мерцедес да доминират или по точно да развият до сьвьршенство болида трябва да привлечат Люис .....Е ЩЕ ВИДИМ 2022 КАК ЩЕСЕ РАЗВИЕ