5 Януари, 2022 15:30 2 208 3

„Кинг Конг“ доброволно пропуска шанс за титлата в IBF

  • луис ортиз-
  • ibf-
  • филип хъргович-
  • джоузеф паркър

Колумбиецът изненада мнозина с решението си

„Кинг Конг“ доброволно пропуска шанс за титлата в IBF - 1
Снимка: БГНЕС

Луис Ортиз няма да се боксира в мач за задължителен претендент за титлата в IBF. Това съобщи промоутърът му Дан Рафаел, цитиран от Boec.bg.

42-годишният колумбиец се завърна на ринга навръх Нова година, сразявайки с нокаут Чарлс Мартин, като дори направи заявка, че иска да получи една последна възможност да се окичи с шампионски пояс.

Предложението към „Кинг Конг“ бе за елиминатор с хърватина Филип Хъргович, но сега Международната боксова федерация ще трябва да търси нов опонент на 29-годишния балканец.

Една от възможностите е Джоузеф Паркър, който наскоро детронира Дерек Чисора, за да опази интерконтиненталната титла на WBO, която го превръща в основен претендент и за този пояс.

Паркър обмисля възможност за двубой с Кубрат Пулев, но, ако наистина бъде призован за мач с потенциален шанс за трофей, българинът най-вероятно ще трябва да почака.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Дан Рафаел е журналист, не промоутър, неадекватни писачи.
  • 3 Гошо

    3 0 Отговор
    КУБИНЕЦ Е !!!