6 Януари, 2022 11:51 3 598 19

Надал за Джокович: Всеки е свободен да вземе своето решение, но и да си носи последствията

  • рафаел надал-
  • новак джокович-
  • тенис на корт-
  • тенис-
  • мелбърн-
  • ваксина-
  • australian open

Разбира се, че не ми харесва случващото се

Надал за Джокович: Всеки е свободен да вземе своето решение, но и да си носи последствията - 1
Снимка: БГНЕС

"По някакъв начин ми е мъчно за него. Но от друга страна той бе наясно с условията отдавна и сам взе своето решение. Всеки е свободен да вземе своето решение, но и да си носи последствията". Така Рафаел Надал коментира ситуацията със световния номер 1 Новак Джокович, на когото бе отказан достъп до Австралия.

Джокович твърди, че има медицинско изключение от властите в щата Виктория да не се ваксинира срещу COVID-19, но при кацането си в Мелбърн бе спрян от граничен контрол и в крайна сметка визата му бе отменена. Към момента се очаква резултат от жалбата на Джокович срещу решението на граничните власти.

В същото време Рафаел Надал записа победа в първия си мач на сингъл от август насам след успех над литовеца Рикардас Беранкис на подгряващия турнир в Мелбърн, след което бе запитан за ситуацията с Джокович.

"Случващото се не е добро за никого, но не мога да имам мнение за всичко, защото нямам всички детайли. Ситуацията е неприятна, но през последните две години много семейства минаха през много тежки времена заради пандемията. Мисля, че е нормално, че хората в Австралия са разгневени от случая, защото те преживяха много тежки локдауни, много хора не можеха да се приберат у дома. Мога да кажа само едно - аз вярвам в това, което медицинските специалисти казват. Щом те казват, че трябва да се ваксинираме, значи трябва да го направим. Това е моята гледна точка", коментира Надал.

"Ако си ваксиниран, няма проблем да играеш тук. Това е единственото ясно нещо. За другото не искам да давам мнение, защото нямам цялата информация. Според мен светът страда твърде много, за да не следва правилата. Ако той искаше, можеше да играе в Австралия без проблем. Той избра друг път. Разбира се, че не ми харесва случващото се", допълни испанецът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 3333

    58 22 Отговор
    Ех поредния купен, ма разбира се, че умираш от кеф, ваксни се с 5-а доза, ето турците почват. Друг е въпроса, че много лекари, които не лапат от Ковид истерията са против ваксинацията, но Надалчо е част от пропаганда.
  • 3 НоВАКС Джокович

    47 14 Отговор
    Скоро Ноле ще трябва с лявата ръка, да играе срещу ваксинираните, за да не стават смешни.

    Коментиран от #6, #17

  • 4 Гоуст

    42 6 Отговор
    Ей това е свободата. Така и ще стане с всичко. Правят задължителна ваксинация на всеки турнир и казват на тенесист имаш избор да играеш или не, свободен си да избираш, Санчо...

    Коментиран от #19

  • 5 Гост

    17 34 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    От момента в който станаха известни изискванията към участниците, този "мъж" започна с отказване за АТП къп, изявления от сорта, ами ще видим ..., не знам дали ще участвам....., ще пробваме..... . Нито веднъж не каза в прав текст (както подобава на едно мъжко поведение) - ще искам медицинско изключение за себе си, защото съм преболедувал през последните 6 месеца. Това е регистрирано черз положителен тест, медицинско заключение направени в ...(Испания, Монако, Сърбия или някъде другаде). Бях под карантина от ... до .... . В место това се направи на мишок и започна да увърта. И до момента не са ясни мотивите му да иска медицинско изключение. Новак Джокович е една от най-известните личности в световен мащаб. И когато се касае за взаимоотношения с моного други хора - публика, колеги, треньори, организатори, медии е редно да бъде МЪЖ и да даде ясно и точно обяснение.
    P.S. Нито един от щаба му не е поставен под карантина в Австрлия, което означава, че всички останали са ваксинирани. И то не с китайска или руска ваксина, както искаше баща му.

    Коментиран от #11

  • 6 Скоро Ноле

    12 38 Отговор

    До коментар #3 от "НоВАКС Джокович":

    ще последва Шарапова. (И тя си мислеше, че е прекалено голяма, за да си получи заслуженото, но го получи. Рекламодателите и спонсорите ѝ прекратиха договорите и ѝ поискаха неустойки, за неспазване на подробните договори и уронване на престижа.) Джокович е аут от големия тенис.

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    13 33 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Та поведението му не е на мъж, а не мишок, който търси пролука някаква да се промъкне.
  • 8 Тарикат

    13 13 Отговор
    Да пробва следващия път на турнира в Китай ;-)
  • 9 Да видим

    26 3 Отговор

    До коментар #6 от "Скоро Ноле":

    Значи могат директно да си назначават шампиони. Не съм чул обаче някой да е ходил за да гледа рекламите в който и да е спорт. С една дума, рекламодателите са в пряка зависимост от интереса към този спорт, а с умиращи по кортовете няма да е така.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СмЕх

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    А ако не си го преболедувал и си здрав....?!!!Или казваш ,че не може да не си го преболедувал...?!!!С демократи като теб, комунисти не ни трябват...господине...!
  • 12 Кински

    10 23 Отговор
    Напротив Джоко се прави на велик ,уж имаше разрешение .отива с идеята аз съм Ноле ще ме пуснат но уви .хората си имат закони и не са като нас тоя е известен и богат ,ще мине по тънката лайсна .балкански тарикатлък
  • 13 Румен

    19 6 Отговор
    То ковида пак ще го разпространят такива като надалчо.
    От такива ваксинирани Като него вече имат хиляди положителни теста на ден
  • 14 Губят зрителите,

    21 6 Отговор
    губи Надал, защото играта с по-силен противник е по-интересна, губят рекламодателите и организаторите. Честито на покорните ваксинирани мишки за посредствения турнир.
  • 15 Дилдо

    17 5 Отговор
    А Надал да каже как е ваксиниран и въпреки това се зарази
  • 16 Мислещ

    24 1 Отговор
    Голям фен на Рафа съм като спортист и човек, но тук ми падна в очите. Трябват топки и акъл, за да се противопоставиш на тоя фашистки режим - така че огромно БРАВО на Ноле. Дано си отстои позицията докрай. Пълна подкрепа!
  • 17 Професора

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "НоВАКС Джокович":

    НоВакс Джоковид къде отиват тия австралийски опен дупари срещу брата сърбин
  • 18 Професорката

    13 2 Отговор
    А знаете ли ,че още на времето Новак е отказал на американците да а рекламира техни стоки ,заради бомбардировките над Сърбия .За това хамериканците пуснаха дългата си ръка ,за да го смачкат ,защото не е гъ30близец и си има негови принципи ,а не техните .Жив и здрав да е и да направи той нова ATP организация и да превлече всички .Вече до някъде е започнал.
  • 19 направи си ти турнир

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    и си определяй условията