Last news in Fakti

6 Януари, 2022 14:40 4 946 9

В Mercedes вече са избрали наследник на Люис Хамилтън

  • mercedes-
  • формула 1-
  • люис хамилтън

След появилите се слухове, че Хамилтън може да прекрати своята кариера след загубената титла през 2021 от Mercedes изпаднаха в ужас, че за втори път ще трябва спешно да си търсят пилот в последния момент

В Mercedes вече са избрали наследник на Люис Хамилтън - 1
Снимка: БГНЕС

По информация на английското издание express.co.uk отборът на Mercedes вече е избрал наследник на седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, който да замени британеца в Бракли, след края на неговата кариера.

След появилите се слухове, че Хамилтън може да прекрати своята кариера след загубената титла през 2021 от Mercedes изпаднаха в ужас, че за втори път ще трябва спешно да си търсят пилот в последния момент. През 2017 те бяха в същата ситуация след изненадващото пенсиониране на световния шампион за 2016 Нико Розберг само дни след края на сезон 2016.

И докато към момента изглежда, че Тото Волф и компания ще се разминат с голямото главоболие през тази година, те започнаха да мислят за бъдещето без седемкратния първенец. Договорът на британеца с Mercedes изтича в края на 2023 година и е много вероятно той да бъде неговият последен във Формула 1.

Според express.co.uk в Бракли са се прицелили в услугите на Пиер Гасли, който да замести Хамилтън в редиците на Mercedes.

Младият французин е част от семейството на Ред Бул, като дори през 2019 прекара половин сезон в основния отбор на тима. По-големите му успехи обаче дойдоха с екипа на Торо Росо/Алфа Таури, с който успя да запише общо три качвания на почетната стълбичка, включително и паметната му победа в Гран При на Италия през 2020.

Въпреки тези си успехи обаче Гасли така и не успя да си спечели повторно доверието на д-р Хелмут Марко и Кристиан Хорнер и не получава втори шанс да премине в Ред Бул. Именно поради тази причина от Mercedes вярват, че французинът ще се съгласи да се раздели със своите дългогодишни партньори в преследване на по-успешно бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рено Алпин

    5 10 Отговор
    Швабите само крадат чуждите кадри наготово.

    Коментиран от #2

  • 2 Ферари

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "Рено Алпин":

    Всъщност, всеки с колата на Хамилтън с лекота ще печели състезания.

    Коментиран от #5

  • 3 Голямо плепечатване. ...брей.

    5 1 Отговор
    То ако чакаме тоя да ни каже.........
  • 4 Буха ха

    16 6 Отговор
    С колата на Хамилтън дори Тити Папазов има шанс да се качи на подиума.
  • 5 kkk

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ферари":

    Чак всеки- НЕ, но пък поне половината пилоти ще успеят да спечелят едни 7-8 състезания веднага...
  • 6 Toto Rino

    2 5 Отговор
    Тоя 💩🤡💩 вече е аут

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Toto Rino":

    .....каза панелната 🐀
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.