Last news in Fakti

9 Януари, 2022 14:50 8 440 5

Кими Райконен шокира феновете си с признания за Формула 1

  • кими райконен-
  • формула 1

"Може би никога повече няма да стъпя в падока, Формула 1 никога не беше моят живот", каза бившият пилот

Кими Райконен шокира феновете си с признания за Формула 1 - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Световният шампион във Формула 1 за 2007 година Кими Райконен сложи край на своята кариера след Гран При на Абу Даби през миналия месец.

Ледения е най-опитният пилот в историята на шампиона, тъй като е участвал в 349 старта от проведени 1 057 историята на шампионата то 1950 година насам. Това означава, че финландецът е бил на стартовата решетка в 33% от проведените стартове във Формула 1.

Той обаче не възнамерява скоро да посещава падока на шампионата, като дори заяви, че може никога повече да не стъпи е него.

„Само времето ще покаже дали Формула 1 ми липсва. Единственото знам е, че единственото нещо, което ми харесваше, беше карането. Може би никога повече няма да стъпя в падока, Формула 1 никога не беше моят живот. Винаги е имало неща, които са били по-важни за мен. Нищо няма да промени това. Не спрях защото нямам сили, а защото имам други неща за правене от седенето по самолети и хотели. Радвам се, че приключи. Дори и фактът, че не успях да завърша последното си състезание в Абу Даби няма значение“, заяви Ледения пред германското издание Bild.

Той също така коментира и плановете си за бъдещето, които за момента основно включват прекарването на повече време с неговото семейство в дома им в Швейцария.

„Децата ми искат куче, но не знам, не сме решили още. Може би фактът, че ще съм си повече вкъщи ще им е достатъчен. Празниците пак са си празници. Преди имахме само лятната пауза. Това бяха две седмици и половина, в които обаче трябваше да тренирам и винаги знаех, че работата ще се завърне бързо след тях“, каза още Райконен.

В своите 349 старта от 353 опита той има спечелени 21 победи, 103 подиума, 1873 точки, 18 полпозиции и записани 46 най-бързи обиколки. Финландецът продължава да е и последният световен шампион за Ферари, които не са печелели пилотската титла от 2007 насам.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    15 0 Отговор
    Кой го е превеждал това ?

    Коментиран от #4

  • 2 Иван

    14 1 Отговор
    Погледнете си статията , все едно циганин я е писал. Словореда куца яко.
  • 3 Алфа Вълкът

    16 3 Отговор
    Кими никога не е карал най-добрата кола във Ф1. Дори като стана шампион, Макларън се прецакаха сами тогава за щастие, да бутат сър Монкий разбира се!
  • 4 Как кой

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брабус":

    Гогела
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.