Last news in Fakti

10 Януари, 2022 23:40 2 584 3

Любопитно: Новият треньор на Лудогорец има предистория с именит български специалист

  • астана-
  • марибор-
  • станимир стоилов-
  • анте шимунджа-
  • шампионска лига

Мъри, който сега води клуба на сърцето си - Левски, със сигурност си спомня с много добри чувства за противопоставянето с Шимунджа

Любопитен момент съпътства биографията на новия треньор на Лудогорец Анте Шимунджа. Трикратният шампион на Словения - два пъти бидейки начело на Марибор и веднъж на Мура, през 2015 е имал среща във втория кръг на Шампионска лига с казахстанския Астана, докато тимът е бил воден от Станимир Стоилов, който за няколко години го превърна в абсолютен хегемон в Казахстан.

Първият двубой в Марибор завършва с победа за тогавашния словенски шампион - 1:0, но на реванша в Астана възпитаниците на Стоилов постигат победа с 3:1, която ги изпраща в третия кръг на най-реномирания европейски футболен турнир.

Мъри, който сега води клуба на сърцето си - Левски, със сигурност си спомня с много добри чувства за противопоставянето с Шимунджа, защото преодоляването на Марибор е част от пътя на тима му към групите на ШЛ, където в крайна сметка успя да се класира.

Тази пролет предстои да видим какво ще предложат новите сблъсъци помежду им - този път като треньори на Левски и Лудогорец.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    0 3 Отговор
    Гаджета ли са били?

    Коментиран от #3

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    УСПЕХ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.