Last news in Fakti

12 Януари, 2022 14:15 3 464 34

"Българска армия" може да се модернизира по примера на стадион в Полша

  • стадион българска армия-
  • цска-
  • борислав игнатов-
  • погон-
  • погон шчечин

Вчера Игнатов предложи идеен проект за съоръжението на ЦСКА със запазване на земните насипи и изграждане на нови трибуни върху тях.

 "Българска армия" може да се модернизира по примера на стадион в Полша - 1
Снимка: Facebook

Заместник-председателят на Столичния общински съвет арх. Борислав Игнатов даде пример с реконструкцията на стадиона на полския Погон в Шчечин, който може да се използва за предстоящата модернизация на стадион "Българска армия".

Вчера Игнатов предложи идеен проект за съоръжението на ЦСКА със запазване на земните насипи и изграждане на нови трибуни върху тях. Главният архитект на София Здравко Здравков е скептично настроен към подобен вариант, тъй като според него насипите са загубили здравината си с времето.

"Виждам в коментарите, че предложението е увлякло мнозина да мислят по детайлите, кафенетата, заличките, тоалетните. Все пак това е идеен проект и тези неща ще се уточнят в следващите фази. За тези функции има достатъчно място и не са причина за притеснения.

Основен коментар и съмнение буди запазването на насипите, където е възможно и не пречат. Как щяло да стане, Здравков не знаел дали били стабилни, възможно ли било да се строят трибуни върху тях, имало ли смисъл? Не било ли по-добре под трибуните да има кръчми и магазини, нищо че Ковид ги фалира почти всички?

За да отговоря на тези въпроси едновременно подбрах този пример от колегите в Шчечин, Полша. Така се правят повечето реконструкциите на средно големи стадиони в Европа.

Стари насипни трибуни, поетапна замяна с нови върху тях и монтаж на козирки отгоре. Теренът на игрището се запазва където е, а новите трибуни стъпват на мястото на бившата писта. Забележете - стадионът остава използваем по време на строежа!

Точно това, което предлагам и аз.

Да, може, прави се и става отлично. Въпрос на проект, финансиране и организация на строителството", написа архитект Игнатов на страницата си във „Фейсбук“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    9 22 Отговор
    А може да се преместят на стадиона в Етрополе , той вече е модернизиран.2447

    Коментиран от #7

  • 2 Стоян Александров

    21 3 Отговор
    МУУУУУ, МУУУУУ, мууууу
    Муууу МУУУУУ, Муууу, дайте ни поне старата си козирка, за да пасем на сянка МУУУУУ, муу
  • 3 софиянци в по-вече

    5 20 Отговор
    Чудесно на пришълците от Ловеч ще им бъде разрешено да си направят къщичка в центъра на София !? Вековните от Ловеч ще станат софиянци в по-вече ...

    Коментиран от #4

  • 4 Левски 1914

    4 18 Отговор

    До коментар #3 от "софиянци в по-вече":

    Така ще стане Литекс и по точно Ганчев ще има два стадиона , а истинското цска ще играе на чужди стадиони.
  • 5 Стоян Александров

    4 18 Отговор
    Нищо няма да направят. Всичко това са празни приказки. Заблуда на машкото припоци. Без далавера защо Ганчо да дава над 50 мил. евро? Какво ще спечели той и най- вече Господарите му, тези които го командват и напътстват, защото като го слушам е мнооооогоооо зле момчето, все пак е борче. Всичко скоро ще излезе една голям измама. И нищо няма да се строи. Кой дава пари на вятъра бе ? Цеца умрела бе. Това е Тирето. За едно тиренце с купена емблемка да се дават пари....

    Коментиран от #8

  • 6 Непожарникар

    5 13 Отговор
    Какъв стадион бе хора, какви мечти само? Бизнесменът от Ловеч пари не дава, само взима и като няма какво вече да вземе - фалира бизнеса, по подобие на негови събратя - други "видни" бизнесмени, понастоящем в ДПС. Това е положението, присвояването е еднопосочен процес, там няма изваждане.
  • 7 Александров Стоян 1914

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    Като видят новина за стадион на ЦСКА и някои хора изпушват :)
    Гледайте си вашите отбори, оставете другите да се оправят без вашето "компетентно" мнение!
    ;)
  • 8 Парк ли

    3 13 Отговор

    До коментар #5 от "Стоян Александров":

    Човека иска да построи МОЛ с тревана площ по средата не разбра ли? В центъра на Борисовата ше има 3000 паркоместа и два пътя да минават коли!!!!! Хората не дават автомобил да припари ди парковете им ние 3000 коли ежедневно по два пътя ще ходят до центърът на Борисовата. Да я раздават Борисивата градина на собствениците и да се построи един бизнесцентър явно Софиянци не заслужаваме парк всичко трябва да е бетон. Министърът на Г Ганчев явно си върши работата за която е назначен.

    Коментиран от #10

  • 9 Лозенец

    4 11 Отговор
    Насипите са нестабилни, кое не е ясно! Проекта на Английската и Немската компания е по-добър от на този архитект.
  • 10 Стоян Александров

    4 14 Отговор

    До коментар #8 от "Парк ли":

    Така е. За това казвам, че в момента се мами. Най- вероятно след някой и друг месец Ганчо ще каже, че не му дават да строи и това ще е повода да напусне потъващия кораб. Ще обвини пак правителството и извънземниъе и готово. Ганчо иска да се маха, не го ли разбирате това. Много добре осъзнава, че цеца е загубена кауза. Бил цесекар, цесекар ама парите са си пари. Ганчо не иска вече нищо да даде за цеца, нищо. Само иска да се махне и му трябва хубав повод. Еееее сйоро ще го има. И пак ще има обвинения и закани към други хора. Цеца пак е затънала. Има мнооооогооо милиони задължения. Не го ли виждате. Тук е България. Нямаме честни бизнесмени, а само крадци. Ганчо е такъв, назначен за милионер. Европейски стадион не може да има на това място. Само реконструкция. Те си го казаха: РЕКОНСТРУКЦИЯ.....ТОЛКОЗ. Стадион само за мачовете с Хебър и Берое. С Левски на Васил Левски щото и кенефи нямате....

    Коментиран от #13

  • 11 НБЖ

    5 10 Отговор
    Главният архитект на София Здравко Здравков е скептично настроен към подобен вариант, тъй като според него насипите са загубили здравината си с времето. АМИ ТАКА Е! ТЕЗИ НАСИПИ СА ОТ 20-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК!
  • 12 Мерси

    13 4 Отговор
    На Поляците стадиона не е готин. За отбор от калибъра като ЦСКА трябва да е много по-хубав!
  • 13 МОЛ

    2 13 Отговор

    До коментар #10 от "Стоян Александров":

    Напротив, Помака е там заради едно единствено нещо и това е имота в Борисовата. Ще се махне ако не му разрешат. Сега с назначеният от него министър планира да си построи един МОЛ на терена и после да кешира. Ще страдаме ние Софиянци щото Борисовата ще се превърне в една кочина. Стадиона е в ЦЕНТЪРА на парк хора!!!!! 3000 паркоместа, два пътя в средата на парка, вие ноемални ли сте??? Това само в мафиотска страна може да се случи покажете ми един само един стадион в средата на парк????
  • 14 СуперМарио

    13 3 Отговор
    Трола пак е налазил статия за ЦСКА и стадион "Българска армия".
    И си води диалог сам.

    Коментиран от #15

  • 15 Левски 1914

    5 12 Отговор

    До коментар #14 от "СуперМарио":

    Пообъркал си се нещо момче цска на 09 09 2016г ФАЛИРА.

    Коментиран от #16

  • 16 Нако

    13 3 Отговор

    До коментар #15 от "Левски 1914":

    Не съм.
    Да, ЦСКА е фалирал преди, както е фалирал и Глазгоу Рейнджърс, Наполи, Фиорентина, както и Левски.

    И хоп, забележи, от тези изброените отбори само Левски е фалирал два пъти ;)

    После е бил и с тире, цели 20 години "Левски-Спартак"

    Прочети историята на Левски и ще разбереш, макар че по-вероятно е да си фен на Лудогорец и нарочно да го играеш тъп фен на Левски, но и Разградчани са фалирали, при това през този век. През 2000 година. С името ФК "Разград-2000". Забележи и те с тире ;)

    Затап
    :)

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Левскар

    5 12 Отговор

    До коментар #16 от "Нако":

    И кога Левдки е фалирал? Ясно е кой е тъп щото дори не знаеш какво е фалит😄. Що се отнася до тиретата дс вашата майка ЦК на БКП е правила и народен съд и хора в лагерите и на Левски доста мръсотии ама ЦК на БКП Хасане и да те прекръсти Христо ти няма да станеш Европеец!!!! Така и вашата майка с червената петолъчка може 7 пъти да ни унищожи Левски е жив и не е фалирал като вас нарочно за да завлечете най-позорно държавата. Още по малко добриволно друг клуб Литекс да се премести и да каже аз съм ЦСКА София, какъв позор😄.

    Коментиран от #18

  • 18 Илия Козарев

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Левскар":

    НАУЧЕТЕ СИ ИСТОРИЯТА!
    НЯОИ ЛЕВСКАРИ СИ Я ЗНАЯТ!

    Илия Козарев: Левски вече е фалирал два пъти. През първите 30 години на Левски клубът е фалирал два пъти. През 1922 г., Левски напуска в началото на втория дял на първенството "ССЛ". Лигата дава 3:0 служебен резултат на съперниците им за неигралите се срещи. Левски губи регистрацията си официално и новият Левски прави нова регистрирация и учредяват нова лига в която да участва - "ССС". Вторият фалит е през 1938г., като след това футболният Левски дори не се регистрира. Последната юридическа регистрация на клуба е от началото на 1937 година. От 1937 г. до 1991 г. сме били нелегитимни един вид.

    Златин Тепсиев е роден през 1960 г. Има висше икономическо образование. Той е първият президент на „Левски“ след промените от Десети ноември 1989 г.

    - Вие сте първият демократично избран президент на „Левски“. През 1991 за кратко се създаде почти същата ситуация, както сега е в ЦСКА. Изведнъж цъфнаха два отбора „Левски“ и този на Томас Лафчис „Левски“ 1914“. Как ви изтласка Лафчис навремето?

    - В спора фенклубът категорично застана на моя страна и оспорваше легитимността на клуба на Томас Лафчис.
    Насрочени бяха избори в сградата на „Съюза на слепите” на улица „Парчевич”. Тогава дойдоха барети да пазят Томето от гнева на ултрасите ни.
    Появиха се два клуба Левски.
    Лавчис регистрира тогава „Левски” 1914”, а нашият си беше „Левски”.
    Оказа се, че никога нашият любим клуб не е бил регистриран. От 1937 г

    Коментиран от #20

  • 19 Левски 1914

    4 13 Отговор

    До коментар #16 от "Нако":

    По напред ти прочети на Глазгоу му платиха дговете и го спасиха така , както ръководителите на ЛЕВСКИ се мъчат да направят . Стоичков и Ганчев не спасиха отбора ами го ФАЛИРАХА за да не плащат. Когато Ганчев премести Литекс в София каза , че го прави с маркетингова цел. На няколко пъти пред УЕФА и ФИФА Ганчев казва ние сме Литекс. И няма два отбора ЛЕВСКИ София , но има две цска . Само вашите създатели и преди и сета сменят имена.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Левскар

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "Илия Козарев":

    Това не е фалит бе тъпчо кое не разбра. Имсш ли изобщо 2ри клас??? Знаеш ли какво е фалит и кай се минава по процедура по несъстоятелност? Кажи ми четно от Столипиново или от Факутета си? Това дето говориш за Тепсиев ЦСКА беше в същата ситуация при Пенев и Илия Павлов. Това са неуредици от комунизма. Фалит е нещо съвсем друго обаче ти си промит мозък и не разбираш какво е то и защо е престъпно когато имаш милиарди да го правиш и да завличаш държавата с 20М!!!!
  • 21 Левскар

    3 11 Отговор

    До коментар #19 от "Левски 1914":

    Да кажи ги направо кои са създателите на ЦСКА с които се гордеят: ЦК на БКП!!! Носят като символ до сърцата си червената петолъчка същата тази която махнахме от президенството!!!! И тези хора се гордеят как 1949 ЦК на БКП издала заповед да закрие Левски пък после ни прекръстила и т. н. Веднъж комунист завинаги комунист.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Холмар

    9 1 Отговор
    "През 1991 г. - ДС нямаше намерение да се предава, тя искаше да продължи своето съществуване, но в друг вид.

    Тогава направиха НАЙ-голямата измама и НАЙ-голямото престъпление в историята на БГ футбол - създаването на ФК “Левски 1914”, / за ЧЕТВЪРТИ път и синя история за ПЕТИ ПЪТ!. “Батков е във второто действие. В първото беше Лафчис. Този клуб е създаден от ДС с цел - да се подмени нашето ръководство и нашия клуб.

    Това, което е сега в момента, не е истинският “Левски”. Това е подмененият клуб / “Левски”. Тя е човекът, който създаде този фалшив клуб, чрез който бяха откраднати над 8 млрд лв /преди деноминацията/”

    Коментиран от #28

  • 24 Левски 1914

    3 11 Отговор

    До коментар #22 от "Влади Ангелов":

    Ганчо плати 8 млн. а другите около 20 млн. кой ще ги плати, 4 млн към спортни имоти кой? Ръководителите на ЛЕВСКИ искат да си платят всичко за това се водят преговори за разсрочено плащане, по добре някога да си вземеш парите от колкото никога, А вашия отбор като го ФАЛИРАХА, който има да взима ще пие една студена вода.

    Коментиран от #25

  • 25 Влади Ангелов

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Левски 1914":

    След като ти се отговори аргументирано
    скачаш, като пеперудка от тема на тема!?!

    НА,
    ЧЕТИ:

    Всички големи кредитори на ЦСКА вече са си взели парите.

    20.12.2019 г. — Големите кредитори на ЦСКА си получиха парите. Всички големи кредитори на ЦСКА вече са си взели парите. Това заяви синдик Дора Милева


    Затап
    :)

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Левски 1914

    4 11 Отговор

    До коментар #25 от "Влади Ангелов":

    А търга не беше ли нагласен и защо направиха специално за МЕНТЕТО нова лига, а не си извървяха честно пътя като Ботев Пловдив, като Цска 1948 и др?

    Коментиран от #30

  • 27 Левскар

    3 10 Отговор

    До коментар #25 от "Влади Ангелов":

    Ти верно си от Факултета като дължиш 30М как ще се изплатиш с 8М???Само на НАП се дължаха 20М Хасане!!!! Получили са процент от парите си а най-ощетени бяха НАП тоест всички ние с над 10М. Дори и две числа не можеш да сметнеш неграмотник.
  • 28 Комунизъм

    4 11 Отговор

    До коментар #23 от "Холмар":

    Хахаха пии си хапчетата Левски си е Левски никога не е фалирал и винаги е носил гордо името на Апостола. ЦСКА е кръстена на съветски отбор създадена от ЦК на БКП и има за символ червена петолъчка символ на червената армия. С падането на комунизма и ЦСКА умря а Литекс зае тяхнито място. Комунизма ви създаде и с падането на комунизма си отидохте.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 vandal1915

    10 3 Отговор

    До коментар #26 от "Левски 1914":

    Кефиш :)
    След като ти се отговори аргументирано
    скачаш, като пеперудка от тема на тема !?!
    Да не си бот?

    ОК ще ти се отговори пак:

    Търга беше нагласен, за да не може Ганчо да спечели, със заграждащ елемент от три, забележи,- Домусчиеви фирми!!! Всяка от които със по-висока сума.
    Но Ганчо извади 8 000 000 (милиона!) за ЦСКА и така Домуса не успя!
    А Активите и Емблемата, са най-важното условие за приемственост, наложено след фалитите на Парма,Глазгоу Ренджърс, Наполи, Валенсия,Ференцварош!

    Направиха нова лига, след като без ЦСКА платените канали на Домуса записаха най-слаби приходи от цялото си съществуване . И забележи точно както в Шотландия се допитаха до всички клубове дали да допуснат ЦСКА в нея!
    Всички, без изключение гласуваха за! Включително Левски и Лудогорец!!!
    Докато в Шотландия, само три клуба гласуваха против и не допуснаха Глазгоу в елита!!!

    Знаеш ли че маргиналния клуб с число също служебно беше допуснат в елита? А?
    Прекратиха Б група преди да се изиграят всички мачове и ги класираха директно за "Ефбетлигата".
    Парадоксално "А" група не я прекратиха и се изиграха всички мачове!

    Ботев Пловдив използваха лиценза на Металик Сопот и така прескочиха не една, а цели две групи ( трябваше да са в Пловдивска "Б" окръжна)
    А знаеш ли че домакинстваха всичките си мачове от първия си полусезон в Сопот?

    Коментиран от #32, #33

  • 31 vandal1915

    11 1 Отговор
    Затап :)
  • 32 Бай Стою касапина

    9 5 Отговор

    До коментар #30 от "vandal1915":

    Кво му обясняваш на Стоен. Той е зациклил на етап от 2016 г. и не мърда от там. И троли ли, троли. Все пак трябва да живее от нещо човека.
  • 33 Левски 1914

    4 10 Отговор

    До коментар #30 от "vandal1915":

    Това една баба на пазара ли ти го каза, а защо Радослав Здравков дългогодишен състезател на националния и ФАЛИРАЛИЯ отбор каза – моя отбор за съжаление на 09 09 2016г. ФАЛИРА Дучето каза – това не е моя цска, Георги Димитров Джеки бог да го прости каза – оранжевото прозира , ти повече ли разбираш от тях?

    Коментиран от #34

  • 34 plamen-karabelyov

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Левски 1914":

    Бот си!
    Пак сменяш темата!

    И Ради Здравков, и Джеки, и Дучето бяха на заплата при Домуса и работиха в Лудогорец.
    Дучето го има със зелен шал дори. Домуса плащаше за хора, да му ходят на мачовете.

    Но пък Дучето след решението на ФИФА (FIFA: Nо оthеr аltеrnаtivе tо соnсludе thаt thе PFС СSKА-Sоfiа is spоrting suссеssоr оf thе оriginаl Dеbtоr - PFС СSKА Sоfiа), категорично си призна:

    Дучето: "ЦСКА си има стадион и собственик, би Рома! ЦСКА го има благодарение на феновете. ЦСКА е един. Този на Армията".


    Та,
    да обобщим всичко в едно изречение, малко е дългичко, но ще сложа запетайки (знам, че не ги обичаш)
    На, чети:

    Левски е фалирал ( два пъти), преименувал се е, закриван е документално, носил е Тире, правили са Лига специално за него за да има къде да участва (Софийски спортен съюз — ССС), идвали са 2 други клуба наведнъж на Герена с техни футболисти, треньори и ръководители, имало е претенции кой е "истинския Левски" и кой е фалшив и създаден от ДС
    и в момента има има 28 футболни клубове с името Левски...