24 Януари, 2022 10:09 3 437 7

Звезда в алпийските ски със зверско падане (ВИДЕО)

  • софия годжа-
  • ски-
  • падане-
  • спорт

Италианката загуби контрол над своите ски в една от по-бързите части на пистата „Олимпия дела Тофане“,  което я изхвърли във въздуха и тя направи едно превъртане преди да се приземи тежко

Звезда в алпийските ски със зверско падане (ВИДЕО) - 1

Звездата в алпийските ски при жените София Годжа претърпя зверско падане по време на днешния супергигантски слалом в Кортина д'Ампецо. Италианката загуби контрол над своите ски в една от по-бързите части на пистата „Олимпия дела Тофане“, което я изхвърли във въздуха и тя направи едно превъртане преди да се приземи тежко.

След падането си Годжа остана да лежи на снега няколко минути, което сериозно притесни всички в белия керван. За щастие тя се изправи и успя да слезе до зоната на финала на собствен ход без нуждата от допълнителна асистенция от страна на медицинските екипи.

По-късно обаче италианката бе забелязана да получава помощ, което поражда съмнения, че тя може да се е контузила сериозно по-малко от две седмици преди началото на олимпийските игри в Пекин. Още повече, че за нея това е второ тежко падане в рамките на осем дни, след това в спускане в Алтенмарк миналата събота. Според информация на Sky Sport Годжа е била транспортирана до Милано за ядрено-магнитен резонанс на коляното, резултатите от който ще станат известни по-късно тази вечер.

Инцидентът помрачи настроението на италианците, които не успяха да се зарадват максимално на победата на друга своя алпийка - Елена Куртони. Тя донесе втора победа за страната си в Кортина, след като самата Годжа триумфира във вчерашното спускане.

След отпадането си днес Годжа се смъкна до третата позиция в битката за малкия глобус в супергигантския слалом, като пред нея са сънародничките ѝ Бриньоне с 377 точки и Куртони с 348. Самата Годжа има актив от 332 точки, които ще гледа да увеличи следващата неделя в Гармиш-Партенкирхен, Германия, където ще се проведат последните стартове преди олимпийските игри в Пекин.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа стомана

    2 1 Отговор
    Аз всеки път загрявам с такова падане на Пампорово.
  • 2 мда

    2 1 Отговор
    Чак пък зверско.

    Коментиран от #6

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    АЗ ПО РОЖДЕНИЕ СЪМ СИ ПАДНАЛ НА ГЛАВАТА!

    Коментиран от #4

  • 4 О МАЙН ГОД

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ДАНО ДА СЕ ОПРАВИШ,БРУТИСИМО САЛТО МОРТАЛЕ😱😱😱
  • 5 годжа или жената на годжи

    0 1 Отговор
    щом толква често пада да я проверят с дрегер
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Баро

    0 0 Отговор
    Аман от прошляци