Last news in Fakti

24 Януари, 2022 12:55 1 053 3

Град в Колумбия иска домакинство на кръг във Формула 1

  • формула 1-
  • баранкила-
  • спорт-
  • домакинство

Основен мотив на южноамериканската страна е възможността за икономически растеж покрай най-престижната автомобилна надпревара

Град в Колумбия иска домакинство на кръг във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Колумбийският град Баранкила започна преговори с Формула 1 и Либърти Медия за домакинство на кръг, обявиха кметът на града и държавният глава. Основен мотив на южноамериканската страна е възможността за икономически растеж покрай най-престижната автомобилна надпревара.

„Считаме, че домакинство на Формула 1 може да дублира броя на туристи в страната, и то само в рамките на три дни. За момента това е просто една наша мечта“, заяви градският кмет Хайме Пумарехо.

Държавният глава Иван Дуке заяви по време на конференция в Баранкила в събота, че предложението вече е внесено при организаторите Либърти Медия и че самият той е гарантирал, че Формула 1 може да разчита на Колумбия да бъде достоен партньор.

Дуке добавя, че за момента водещ вариант за писта е изграждането на градско трасе, но повече детайли не бяха разкрити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    0 0 Отговор
    Град в Колумбия иска димакинство на кръг във "Формула- 1. "ДОМАКИНСТВО,А НЕ ДИМАКИНСТВО.
  • 2 Цепкало

    0 0 Отговор
    Шакирата възпява Баранкила в една своя песен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.