29 Януари, 2022 12:45 2 053 4

Очаквано: Невероятната Ашли Барти спечели Аустрелиън Оупън при дамите

  • ашли барти-
  • аустрелиън оупън-
  • даниел колинс

Барти не просто печели третата си титла от "Шлема" точно в родината си, но и става едва втората действаща тенисистка (след Серина Уилямс) с "мейджър" трофеи на всичките различни настилки

Очаквано: Невероятната Ашли Барти спечели Аустрелиън Оупън при дамите - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Световната номер 1 Ашли Барти постигна исторически успех в "домашния си" турнир от "Големия шлем" и за първи път спечели Аустрелиън Оупън след драматична победа с 6:3, 7:6(2) над Даниел Колинс за 1 час и 29 минути игра. "Барти парти" започна в Мелбърн още при първия мачбол в тайбрека на втория сет, като екзалтираните хиляди зрители на "Род Лейвър арена" и тези пред кортовете не спряха да подкрепят любимката си през цялото време.

Барти не просто печели третата си титла от "Шлема" точно в родината си, но и става едва втората действаща тенисистка (след Серина Уилямс) с "мейджър" трофеи на всичките различни настилки.

Австралийката се бетонира като национален герой и най-после оправда статута си на фаворит в Мелбърн, като демонстрира и нерви от стомана през всичките мачове и най-вече в този за титлата. Тя изоставаше с 1:5 във втория сет, но осъществи обрат и наложи преимуществото си с разнообразната игра, включваща оръжия най-вече като подсечения бекхенд и форхенда с висока парабола от дъното на корта.

Барти беше първата австралийка на финал в Мелбърн от 1980-ма, а сега стана първата шампионка от страната домакин от 44 години насам, като за последно това беше правила Кристин О'Нийл, а Лейтън Хюит бе на ръба да го стори през 2005-а, но загуби от Марат Сафин.

Макар и изправила се срещу само три от поставените тенисистки и нито една от топ 20 (Колинс започна турнира като 30-а, но в понеделник ще дебютира на десета позиция) в световната ранглиста, беше впечатляващо как Барти разгроми всичките си опонентки по пътя към триумфа и сумарно е прекарала на корта само 7 часа и 35 минути.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    7 2 Отговор
    Назобани леблезбийки блъскат от дъното на корта, никой не ги гледа, повечето мачове свършват 6:2, 6:1 но взимат колкото мъжете които редовно играят по 5 сета.

    Коментиран от #3

  • 2 цербер

    2 1 Отговор
    Австралийката се бетонира като национална героиня.
  • 3 Ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Буха ха":

    На Ашли правен ли е някога допинг тест?
  • 4 Ама

    1 0 Отговор
    Тя си е мъж бе!