Last news in Fakti

6 Февруари, 2022 13:17 1 036 11

България е страната, където букмейкърите са най-силно представени на фланелките на клубовете – 78%

  • футбол-
  • букмейкъри-
  • клубове-
  • уефа

През есента само три отбора от родния шампионат нямаха такъв спонсор на екипите си - Черно море, Локомотив (София) и Пирин (Благоевград)

България е страната, където букмейкърите са най-силно представени на фланелките на клубовете – 78% - 1
Снимка: БГНЕС

Компаниите за залози издигнаха родния футбол до челно място в Европа, сочи изследване на УЕФА, цитирано от „Мач Телеграф“. Според резултатите от проучването, България е страната, където букмейкърите са най-силно представени на фланелките на клубовете – 78%.

През есента само три отбора от родния шампионат нямаха такъв спонсор на екипите си. Това бяха Черно море, Локомотив (София) и Пирин (Благоевград). „Орлетата“ обаче наскоро обявиха с един от новите български букмейкъри. „Железничарите“ пък след броени дни ще представят сътрудничеството с международна компания от същия бранш.

На второ място след България се нарежда Унгария с 58%. Трети са гърците с 57%. Четвърта позиция делят Украйна и Португалия – по 56%. Следват Кипър (50%) и Англия (45%).

Изследването на УЕФА показва, че хазартните компании помагат най-много на футбола на Стария континент. След нея се нареждат такива от финансовите услуги (14% от пазара), търговия на дребно (10%), строителство (9%), промишлени стоки (8%), туризъм и авиокомпании (7%).

При това европейската футболна централа отбелязва, че има държави, където е забранена рекламата на хазартни фирми на екипите. Такива са Италия, Франция, Испания и Дания.

На Апенините рестрикциите са най-големи. Там спонсорството от страна на компаниите за залози е забранено по всякакъв начин от 2018 г. Местните тимове съжаляват за наличието на такова табу и отчитат, че заради тази рестрикция загубите им се оценяват на 150-200 милиона евро.

В Испания още не са направили подобни изчисления, тъй като ограничението влезе в сила от настоящия сезон. Във Франция забраната пък важи само за чуждестранни фирми от бранша.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обяснявам за празнодумци

    16 1 Отговор
    мафията в България си има държава и обича да се афишира!

    Коментиран от #5

  • 2 кУмУнист

    10 1 Отговор
    Това е защото няма черно тото.
  • 3 Похвално

    11 0 Отговор
    Значи единствено в България се признава, кой кара влака. Футболът, без залаганията, днес ще трябва да се конкурира с театрите, а там работят истински артисти.
  • 4 Перукан

    10 0 Отговор
    с моето любезно съдействие/бездействие.
  • 5 Никито

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "обяснявам за празнодумци":

    На всичкото отгоре един букмейкър си има частен отбор, а и финансира БФС!?!

    Коментиран от #7

  • 6 На Гешев аверите

    11 0 Отговор
    Мафията спонсор на БГ футбола - Найденов и бивши мутри
  • 7 Подуямие

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никито":

    Точно!
  • 8 Тома

    11 0 Отговор
    За това футбола ни е в подем и сме номер едно.Ха ха ха
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 кир Ливанчо

    3 0 Отговор
    Такава ни е държавата. Държавата на лотарийните билети. Един бивш премиер - Бадемларски — озакони поправките в закона за хазарта в услуга на приятеля си олигарх, на когото след това му конфискуваха компанията и той избяга в Дубай и се зарече да счупи държавата. А вярното кречетало на този премиер Бадемларски му предложи един възпълничък депутат и приятел (тай после отслабна) за шеф на Службата за национална сигурност и после имаше едни протести.
    Всичко се върти около хазарта, с болната истина, че хората нямат пари и са привлечени от надеждата за късметът, който ще им се усмихне, а ония си живеят в охолство.
  • 11 Ммм...да

    0 1 Отговор
    Мафията си пере парите.Всички се правят на улави.Скоро и публичните домове ще са им спонсори.Скоро ! За това Киро кертака ще легализира проституцията.