Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 09:00 736 4

Радослав Янков се класира за елиминациите на Олимпийските игри в Пекин

  • радослав янков-
  • олимпиада-
  • олимпийски игри-
  • пекин 2022

Българският състезател даде 21-о време в първото спукане, но след това успя да навакса по червеното трасе, за да си осигури място в топ 16

Радослав Янков се класира за елиминациите на Олимпийските игри в Пекин - 1
Снимка: БОК, Йордан Петков

Българският сноубордист Радослав Янков се класира за елиминациите в паралелния гигантски слалом на Олимпийските игри в Пекин. След много силно второ каране той достигна до финалите, които започват днес в 8.48 часа българско време. За първи път в кариерата си, на своето трето участие на олимпийски игри, Янков успява да намери място в преките елиминации на дисциплината с общо време 1:22.48 минути, което му отреди 15-а позиция в квалификациите.

Българският състезател даде 21-о време в първото спукане, но след това успя да навакса по червеното трасе, за да си осигури място в топ 16.

"Много съм доволен, че успях да вляза във финалите. В първото спускане не направих каквото трябва, не бях много точен, но във второто се мобилизирах и след това направих онова, на което съм способен. Червеното трасе беше по-изчистено, нямаше толкова ребра, а и успях да карам малко по-точно по него", заяви Янков пред БНТ.

На 1/8-финалите негов съперник ще бъде австриецът Бенямин Карл, който даде втори резултат в квалификациите

„Бенямин Карл е силен съперник, направи много добри спускания, опитвам да се абстрахирам, това са финали и нищо не се знае. Всичко е топ, близко е всичко, домакините много са се постарали. Днес има и хубаво време, не е и толкова студено", каза още Янков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво Радо

    3 0 Отговор
    Носител на малкия и големия глобус .Достойно представяне .
  • 2 И до там

    1 3 Отговор
    Сега за мега разходката от името на бг народа му подарете още един джип, апартамент и подходящо място за хотел.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.