Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 11:20 1 359 2

Макс Парът: Минах през ада - бях на легло без енергия, без мускули и без кардио, а днес съм олимпийски шампион

  • макс парът-
  • олимпийски медалист-
  • олимпиада-
  • пекин 2022-
  • зимни олимпийски игри

Чувствах се като лъв в клетка, сега се усмихвам

Макс Парът: Минах през ада - бях на легло без енергия, без мускули и без кардио, а днес съм олимпийски шампион - 1
Снимка: БГНЕС

Макс Парът донесе първата титла на Канада от зимните олимпийски игри, след като стана шампион в дисциплината слоупстайл в сноуборда. Триумфът му обаче бе още по-впечатляващ предвид преживяното от 27-годишния сноубордист. Парът е вицешампион от Игрите в Пьончан през 2018 г., но през 2019 г. разбира, че е болен от рак.

„Тази титла показва, че всичко е възможно. Преди три години лежах в болнично легло без енергия, без мускули и без кардио. Днес съм олимпийски шампион и направих най-доброто състезание в кариерата си“, каза Парът след триумфа си.

Десет месеца след олимпиадата в Пьончан той получава диагноза лимфом на Ходжкин. Трябва да претърпи общо 12 курса химиотерапия в рамките на 6 месеца.

„Минах през ада. Това беше първият път, в който трябваше да сложа сноуборда си в килера. Чувствах се като лъв в клетка. Сега се усмихвам всеки път, в който мога да се кача на сноуборд, и това се предава в тренировките“, разказа канадецът.

Той получи оценка 90,96 в най-добрия си опит, макар че според специалисти съдиите не са видели негова грешка и са му дали по-висок резултат, отколкото заслужава. Китаецът Йъмин Су завърши втори с 88,70, а друг канадец – Марк Макморис, взе бронза с 88,53.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    4 0 Отговор
    Браво, момче!
  • 2 Офсйзер офсйзер

    0 0 Отговор
    Офсйзер.. .