Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 11:40 1 206 2

Конкуренцията в Левски "удря" по талантлив халф

  • андриан краев-
  • левски-
  • конкуренция

Андриан Краев вероятно няма да е титуляр

Конкуренцията в Левски "удря" по талантлив халф - 1
Снимка: БГНЕС

Халфът на Левски Андриан Краев може да се прости скоро с титулярното си място, пишат колегите от temasport.com. Полузащитникът е неубедителен по време на зимната подготовка. Играта му не бе на ниво и в последната контрола срещу Пирин (Благоевград), спечелена с 3:1. След спаринга треньорът Станимир Стоилов имаше сериозни забележки към представянето на отбора и ритъма на игра. Столичани действаха много по-бавно и монотонно, отколкото го правеха по време на проверките в турския курорт Белек.

През есенния полусезон именно Стоилов бе човекът, който сложи Андриан на правилното място, като го върна като дефанзивен халф. Преди това Живко Миланов го пускаше зад нападателя, а в някои двубои го ползваше дори на върха на атаката. Под ръководството на Мъри Краев, който днес ще празнува 23-тия си рожден ден, направи голяма крачка напред. Той обаче е от тези, които не прогресират по време на подготовката. Напротив – има застой, а може да се говори и за отстъпление. Към момента Краев е единственият типичен дефанзивен полузащитник на Левски. Скоро обаче това може да се промени и на този поста да заиграе Хосе Кордоба. В момента панамецът действа в центъра на защитата до Ноа Сонко Сундберг. Но когато нидерландецът Келиан ван дер Каап е напълно готов за игра, то Кордоба може да бъде преместен по-напред и да измести Краев от единайсеторката.

Хосе пристигна в Левски след началото на кампанията по настояване на Станимир Стоилов. Той се представя силно в контролите – има два гола. Срещу Пирин (Бл) показа, че има и отличен поглед върху играта – пусна страхотен извеждащ пас към Билал Бари за третото попадение в мрежата на орлетата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    4 1 Отговор
    В момента Левски има здрави физически защитници. Кордоба несъмнено е класа в защита. Но и тримата не са много технични. За дефанзивен халф трябва и техника. Но трябва да се пробва. Въпроса е, дали няма да изгуби защитата. Може холандеца да се пробва, но той и Сундберг малко дървено отиграват. Не че Кордоба е много техничен, но е стабилен. А в тази зона е много опасно да губиш топка.Стават мълниеносни контри. Краев беше контузен, може да му трябва малко време да влезе в оптимална форма.

    Коментиран от #2

  • 2 Левскар

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Ти вярваш ли на глупостите на Темаспорт? Левски има 3 равностоини дефанзивни халфа. Ради Цонев, Адриан Краев и Филип Кръстев. Най-вероятно Ради ще е резерва, но може и да не е. Които и двама да избере от тримата няма да сбърка Стоилов.