20 Февруари, 2022 15:30 2 588 8

Медал на Олимпиадата след хранително отравяне!

  • джесика дигинс-
  • медал-
  • олимпиада-
  • олимпийски игри-
  • ски бягане-
  • пекин 2022

Опитвах се да бъда добър спортист през целия си живот, така че това беше наистина страхотно постижение

Медал на Олимпиадата след хранително отравяне! - 1
Снимка:

Сребърният медал на Джесика Дигинс в ски бягането на 30 километра е още по-забележително постижение, защото американката в страдала от хранително отравяне вчера. Дигинс остана зад норвежката Терезе Йохауг в старта, който се проведе при изключително тежки атмосферни условия, за да постигне най-големия индивидуален успех в кариерата. Среброто в дългата дистанция идва след бронза в спринта по-рано на Игрите в Пекин.

"Да имам медали в спринта и на 30 км е най-доброто за мен. Опитвах се да бъда добър спортист през целия си живот, така че това беше наистина страхотно постижение", каза Дигинс.

"Това е едно от най-трудните неща, които съм правила през целия си живот, особено след като имах хранително отравяне преди 30 часа. Затова ми помислих, че ще умра на финала", добави тя.

"Събудих се вчера сутринта и почти всичко излизаше направо от мен, така че по същество лежах в леглото цял ден. За щастие не беше толкова лошо, но се чувствах доста зле преди 24 часа. Краката ми едва издържаха през последните 17 километра. Не знам как стигнах до финала. Беше невероятно. Дадох всяка последна капка енергия в това състезание. Мислех си, че просто не мога да се откажа, трябва да дам всичко и да завърша. Постарах се много, наистина много, заяви Дигинс.

Тя се срина веднага след финалната линия, която премина на повече от минута и половина зад Йохауг, но и на 50 секунди пред бронзовата медалистка Керту Нисканен от Финландия.

Двата ѝ медала са първите индивидуални отличия за ски бегачка от САЩ, а среброто изравнява единствения мъжки медал за страната на Бил Кох на 30 км през 1976 година.

"Просто се опитах да карам ски умно и след това исках да карам смело, така че когато Терезе поведе, се опитах да не изоставам. Така че си помислих, че карам за себе си. Това може би е най-доброто състезание в живота ми, няма да лъжа. Това беше също така може би най-трудното състезание в целия ми живот", каза още Дигинс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    14 0 Отговор
    Така ли му викат вече хранително натравяне, а другата пък сигурно е астматичка.
  • 2 Сатана

    14 2 Отговор
    Пре Зобането с ДОПИНГ вече се определя като хранително натравяне.Американосите се тъпчат с химия ,опияти и всякаква гадост.
  • 3 Башер Петров

    9 1 Отговор
    Новичок?
  • 4 Дзи Дън - китаски готвач

    4 0 Отговор
    Яла е някоя традиционна китайска супа от прилепи !

    Коментиран от #5

  • 5 Китайски готвач от София

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дзи Дън - китаски готвач":

    Ако прилепите са били полуживи, разбираемо е !
  • 6 9689

    6 2 Отговор
    Хранително отравяне или предозиране?
  • 7 как да не спечелиш...

    3 0 Отговор
    като бързаш за WC-то, а то е чак след финала.
  • 8 Gucci x Balenciaga

    4 1 Отговор
    Какво хранително натравяне в китай мислих че само при германците и френците има стоки с изтекал срок на годност дето ги дават на суперите за бедните и тея повръщат после.а пък то какво било