Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 20:30 1 410 1

Англичаните въвеждат „временна смяна“ във футбола

  • висша лига

На „острова“ упорито искат да изменят правилата, фокусирайки се върху контузиите в главата

Англичаните въвеждат „временна смяна“ във футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на английската Футболна асоциация (ФА) продължава да предлага неконвенционални решения на проблема с контузиите в главата. Този път се прокрадва идеята за т. нар. „временна смяна“, научихме от Sky Sports.

Най-общо казано, това ще е смяна за играч със съмнения за тежка травма в областта на главата. Целта е да не се бави играта в оказване на медицинска помощ, но и на терена да има два отбора с по равен брой играчи.

През миналия сезон бе изпробвано нещо подобно, като мениджърите имаха правото да използват четвърта смяна, но така и не бе намерено решение на възможността за манипулация с естеството на контузията.

Така или иначе този въпрос не е ясно как ще бъде решен, защото в нашите очи, „временната смяна“ ще бъде още по-силно оръжие за старши-треньорите. Те ще могат да дават почивка на своите играчи в хода на мача, когато преценят, че те имат нужда от глътка въздух или по-подробни тактически указания.

Във волейбола се използва нещо подобно, но там е далеч по-регулирано. Треньорите имат право на 3 „пълни“ или 6 „частични смени“. В първия случай един играч заменя някого от титулярите за няколко точки, след което същият се завръща отново в игра. Във втория вариант наставникът може да смени целия си основен състав, но без да има правото да върне титулярите в игра.

Любопитно ще е все пак да видим как „временната смяна“ би сработила и дали прогнозата ни за опорочаване на идеята ще се реализират или ще останат безпочвени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    3 0 Отговор
    Глупости на рижавите продукти на кръвосмешение!