Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 09:23 6 326 13

Страшен скандал разтърси един от най-големите медийни гиганти в света заради Джокович

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт

Управата на „Би Би Си“ се тресе от вътрешни дрязги

Страшен скандал разтърси един от най-големите медийни гиганти в света заради Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Страшен скандал е разтърсил един от най-големите медийни гиганти в света, а причината е Новак Джокович. Управата на „Би Би Си“ се тресе от вътрешни дрязги, след като сръбският тенисист даде ексклузивно интервю за журналиста Амол Раян, където разказа своята гледна точка за кошмарните преживявания в Австралия в началото на годината.

Според авторитетния в. „Таймс“, част от ръководителите са били бесни, тъй като е бил даден шанс на Джокович да даде гласност на своите антиваксърски позиции. От скандала по високите етажи на уважаваната британска медия на преден план е излязло едно име. То е на Матю Фройд. Внукът на известния невролог и психотерапевт Зигмунд Фройд е собственик на PR агенцията, която е имала задачата да изчисти образа на лидера в световната ранглиста на мъжки тенис след случилото се в Мелбърн.

„Дейли Мейл“ потвърждава в своя информация, че служители на Фройд са се свързали с „Би Би Си“ и са поискали Ноле да даде интервю именно пред Амол Раян. От друга страна обаче служители на медията отричат тези версия и твърдят, че телевизията, заедно с много други конкуренти, е подала молба да говори със сръбския тенисист. Договорът между двете страни за медийната изява на Джокера е станал факт след преговори между редактора на спортната секция на „Би Би Си“ Дан Роуън, хора от екипа на Джокович и служители на агенцията на Матю Фройд. Именно тогава е решено, че интервюто ще се прави именно от Раян.

Както е известно, пред британския медиен гигант Новак Джокович обяви, че е готов да жертва и други турнири и титли, но няма да си постави задължителната към момента ваксина срещу COVID-19. Това предизвика сериозен трус в света на тениса и раздели тенисистите и организаторите на надпреварите в календара на АТР.

Самият Амол Раян беше обект на друг скандал, след като се появиха твърдения, че е отрязал ключови моменти от изявлението на сръбския тенисист. Става дума за частта, в която Джокович говори за детството си в разтърсената от войната Югославия и бомбардировките над страната, извършени от войски на западните сили.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    97 1 Отговор
    Виждате ли как медиите могат да манипулират хората които нямат критично мислене?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 /////

    87 0 Отговор
    Егати демокрацията върлува по медиите, Гьобелс пасти да яде. За тях единствената истина е тази която им наредят
  • 4 Комон Сенс

    58 1 Отговор
    Скандалното в случая е ,че медията изпада в шок от дадената трибуна. Да не би да трябва само една гледна точка да се вижда по медиите?
    Правилно в Англия обмислят да спрат държавното й финансиране.
    Който не е готов да допуска чуждото мнение, да си плаща за кабеларка със сосбтвени пари.

    Разбира се, ликвидацията на тази гигантска медия не е добра идея. По-добра идея е да се сменят ръководителите й.

    Коментиран от #7

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 7 Отговор
    Днес ще спечели срещу Карен Хачанов.Гледайте Господ Джока късно вечерта в Дубай Опен22г.
  • 6 3.14К

    49 1 Отговор
    Вие какво очаквате от ВВС, освен лъжи, манипулации и дезинформация. Преди няколко седмици имаше интервю на репортер на ВВС с Лукашенко. Излъчения репортаж по ВВС беше 42мин а по белоруската ТВ 54мин. Цялото интервю е било 58мин. Репортера на ВВС каза, че неговият материал е бил обективен, а по белоруската ТВ манипулативен!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Новинар

    50 0 Отговор
    Сигурен съм че и DW са силно възмутени че има хора с различни мнения.

    Коментиран от #10

  • 10 Ковидарите

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "Новинар":

    Браво, браво не ти изтриха коментара, а на мен 2 пъти, като написах същото за DW !?
  • 11 Санчо

    25 1 Отговор
    Не е ли в това смисълът на истинската журналистика: да се чуят всички гледни точки по дадена тема?!?!?! Явно "демокрацията" толкова е увредила повечето големи медии, че не разбират колко шокирощо цинично е да публикуват само материали, които отговарят на тяхната позиция и да заглушават всички останали...

    Коментиран от #12

  • 12 7236

    20 0 Отговор

    До коментар #11 от "Санчо":

    Явно отдавна е забранено да се чува истината от журналистите. Затова ги наричат четвъртата власт. Защо ли, когато някъде стане преврат, първата работа им е да завземат държавната телевизия и радио. Манипулацията е голяма работа за простите хора, а те вече след "демокрацията" май са болшинство. И този факт е много добре известен на запада.
  • 13 Аура

    14 0 Отговор
    "Може да не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш!" - Очевидно в ББС никога не са чували тези думи на Волтер...