Last news in Fakti

26 Февруари, 2022 08:30 2 563 3

Рафаел Надал постигна нова голяма победа над Медведев

  • рафаел надал-
  • даниил медведев-
  • акапулко

Именитият манакорец бе много по-категоричен от срещата им на финала на Аустрелиън Оупън

Рафаел Надал постигна нова голяма победа над Медведев - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Даниил Медведев се закани, че ще вземе реванш от Рафаел Надал за допуснатото поражение от него на финала в Мелбърн, само че 21-кратният шампион от Шлема отново показа на по-младия си съперник, че възрастта е без особено значение, когато имаш необходимите качества и така бившият номер едно се наложи с 6:3 6:4, за да продължи към финала на надпреварата в Акапулко, където го очаква сблъсък с британеца Камерън Нори, предаде tennis.bg.

Надал се сдоби с две поредни точки за пробив още в откриващото подаване на съперника, само че Медведев отреагира с поредица от мощни сервиси. Световният номер две изглеждаше значително по-припрян в действията си от обикновено и допускаше сериозен брой непредизвикани грешки, което позволи на Матадора да застраши отново сервиса на топ поставения и този път пробивът беше реализиран с помощта на отличен минаващ удар. Испанецът показваше много по-голяма стабилност от дъното на корта и имаше отговор за всяко едно агресивно продължение от страна на московчанина, чиито ранни колебания се оказаха решителни и откриващият сет отиде в актива на Рафа.

Манакорецът пое пълен контрол над двубоя, пробивайки в самото начало на втората част, а впоследствие трябваше да показва всичко най-добро от арсенала си, за да измъкне следващите си два сервис гейма, които продължиха общо над 35 минути и руснакът получи в тях цели 12 точки за връщане на пробива, но бившият шампион за пореден път прояви невероятната си воля и увеличи преднината си до 4:2 в своя полза. Оттам насетне пък Медведев не съумя да притисне особено противника си от ретур и заслужено победата отиде в актива на ибериеца.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джок Съдбата

    3 1 Отговор
    А Джокуич кой победи? :D

    Коментиран от #2

  • 2 хаха

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Джок Съдбата":

    Джоукич победи някакъв от топ 100 ! А не,то някаквия от топ 100 победи джоук ович!!
  • 3 Дилдо

    2 0 Отговор
    Рафаел Надал е истински шампион.