Last news in Fakti

5 Март, 2022 10:33 3 955 2

Дългогодишният треньор на Джокович с първи коментар за раздялата помежду им

  • мариан вайда-
  • новак джокович-
  • раздяла

„Стигнахме до окончателното решение след финалите в Торино, макар че обстановката бе напрегната и преди това заради загубата на Новак на финала на US Open“, каза Вайда

Дългогодишният треньор на Джокович с първи коментар за раздялата помежду им - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Дългогодишният треньор на Новак Джокович - Мариан Вайда, разкри, че спорът за това дали Ноле трябва да играе на Олимпийските игри в Токио се е оказал началото на края на техните професионални отношения.

Словашкият специалист даде първото си интервю, след като стана ясно, че той и 20-кратният шампион от Големия шлем прекратяват своето дългогодишно партньорство. Вайда бе част от екипа на Джокович при всеки един от неговите „мейджър“ трофеи, като двамата работиха заедно в периода 2006-2017 г., а след кратка раздяла се обединиха отново през 2018 г.

„Стигнахме до окончателното решение след финалите в Торино, макар че обстановката бе напрегната и преди това заради загубата на Новак на финала на US Open. Той беше много близо до това да постигне Календарния шлем и да стане рекордьор по „мейджър“ титли, но не успя да го направи и го прие доста тежко. Беше ми обещал, че ще дойде в Братислава, за да поговорим и да намерим начин да приключим работата си достойно и цивилизовано.

Както казах обаче, периодът след турнира в Ню Йорк беше труден за него. Беше доста неуважително това, че новината за края на партньорството ни изтече по този начин след всичко, което се случи в Австралия. Журналистът Саша Озмо обаче някак разбра за това и публикува информацията, след което аз и Новак нямахме друг избор освен да направим изявление“, сподели Вайда пред словашкия сайт Sport.sk, цитиран от Тенискафе.

Словакът разкри кога са започнали да се появяват пукнатините в отношенията между него и Джокович.

„Нещата не вървяха гладко от юли насам. На US Open той беше почти изтощен, тъй като бе изхабил много сили на олимпийските игри. Бях против участието на Новак в Токио, тъй като това сгъстяваше много графика му и нямаше почти никакво време за подготовка и адаптация, а освен това щеше да изисква огромни физически и психически усилия. Новак искаше да спечели златен медал за Сърбия и можех да го разбера, но този разговор доведе до охладняване в отношенията ни.

След това дойде проблемът с ваксинацията, който не му позволи да участва в много турнири. Освен това Джокович има треньор в лицето на Горан Иванишевич, с когото вършат много добра работа. След като взехме предвид всички фактори, решихме, че е най-добре да се разделим“, допълни Вайда.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Qwerty

    0 5 Отговор
    И, ко? Плескавицата е аут вече! Кот беше, беше!
  • 2 Дада

    0 0 Отговор
    Това не е интересно. Интересно е че Европа няма никакъв шанс срещу Русия. Енергоносителите ще бъдат насочени на изток, а плащанията ще се осъществяват чрез китайската и руската система и на долара му идва края. Китай , Русия , Индия, Бразилия - БРИКС , ШОС ще лидерстват. Така че е време за преурентация.