6 Март, 2022 11:52 1 632 24

Тити Папазов: Половин България е за Левски, другата половина завижда на Левски

  • тити папазов-
  • левски-
  • цска-
  • баскетбол-
  • футбол

Това, което са направили феновете на Левски през 2015 година аз няма да го забравя до края на живота си

Тити Папазов: Половин България е за Левски, другата половина завижда на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

„За мен е магия. Независимо, че сега нямаме такова присъствие, но то тече в кръвта на всички спортисти – тази зараза на нещо различно. Смятам, че няма човек, дори и най-големите опоненти и хората, които не обичат Левски, защото нормално – половин България е за Левски, другата половина завижда на Левски. При всички случаи те не могат да отрекат, че в това велико име има нещо, което променя атмосфера, променя всичко.“. С тези думи започна разговорът ни с треньора на баскетболния Левски Константин Папазов. От игрището в зала „Универсиада“, където „сините“ победиха Спартак Плевен в мач от НБЛ се „пренесохме“ на „Герена“, където футболният Левски приема ЦСКА – София в най-чаканото дерби от efbet Лига. Папазов коментира ексклузивно пред Sportal.bg липсата на феновете по време на баскетболните срещи, както и подкрепата им към футболния тим. Той не пропусна да даде своята прогноза за сблъсъка между двата гранда и направи интересно сравнение между Станимир Стоилов и баскетболния специалист Желко Обрадович.

- Включват ли се феновете на Левски в подкрепа на баскетболния отбор, който изпитва сериозни финансови затруднения в момента?
- Феновете на Левски са направили за 100 години напред това, което направиха през 2015-та година на 15 февруари в зала „Арена Армеец“. Тогава наистина беше неизбежно и те са си свършили всичко. Виждате какво правят сега. Това, което се случва с футболния отбор в момента е феномен. Ще разкрия една тайна. Иска ми се утре (б.р. днес), точките не са важни, заради феновете и заради това, което ще видите – хореографията, която ще направят феновете, заради това да спечели Левски. Дори съм съгласен да направим сделка – да не получаваме три точки, но само да зарадваме тези хора, защото аз съм видял как 10 дни денонощно се работи нещо, което ще бъде 2 минути, 5 минути на стадиона. А са заминали 168 часа от сутрин до вечер и десетки хора да направят нещо, което ще бъде само за 5 минути. Това, ако не е голяма любов, ако не е нещо, което те е омагьосало, то може ли да се случи?! Но при всички случаи това е и много задължаващо.

- Защо феновете на Левски не са в баскетболната зала?
- От началото на сезона Б-18 са на всеки мач, сега за първи път не са. Вероятно е свързано с дербито, нямам представа. Но аз ви казах, това, което са направили феновете на Левски през 2015 година аз няма да го забравя до края на живота си и те няма да го забравят, защото наистина беше уникален спектакъл. Убеден съм, че ще дойдат моментите, в които залата отново ще бъде пълна. Като цяло има отлив генерално от спорта. Най-важното е другата седмица да бъде една щастлива за нас, защото както казах, че феновете на Левски и момчетата, които правиха хореографията заслужават да бъдат наградени, не по-малко заслужават играчите в съблекалнята, за това което направиха, за да го има Левски. Защото всеки можеше да си тръгне.

- Нека се върнем на футболната тема. Каква е твоята прогноза за дербито Левски – ЦСКА?
- Моята прогноза естествено, че ще бъде пристрастна. Левски трябва да спечели, искам да спечели и вярвам, че ще спечели. Не мога да кажа резултат, защото и да кажа резултат ще бъде някаква фантазия. Реалностите са 1-0, 2-0 или нещо такова. Много дербита са играни. И са печелени и са губени. Това е по-различно, защото докато две години се правят чудеса от феновете и се стараят нещо да се случи, за първи път има нещо по-различно.

- Левски изглежда преобразен след паузата...
- Има момент, в който феновете спасяват, защото много обичат. Когато обаче спасяват, защото много обичат, а виждат и реална картина като спортно-технически резултати, виждат едно развитие, един коренно нов различен облик на отбора, това става още по-силно. Сега вече след толкова години страдание заслужават. Никаква друга стойност нямат трите точки. Левски с този треньор, с начина, по който върви, с феновете, които до гроб ще са с него – Левски го има и той е вечен. Не случайно такъв е и слоганът на кампанията. Левски е вечен. Левскарите ще приемат всякакъв резултат. Всякакъв резултат ще бъде приет, накрая на мача ще им се пеят имената без значение дали сме загубили или победили. И да сме загубили, името на Мъри Стоилов ще се пее, защото го заслужава. Но ми се иска заради тях, заради хората, които направиха толкова много да се случи това нещо.

- Изглежда всичко се промени с идването на Станимир Стоилов...
- Невъзможно е един човек сам, но неговото присъствие безспорно категорично промени изключително облика, визията на отбора. С огромния опит, който има той също се е напечелил на успехи. Не говоря за финанси те са ръка за ръка. Той сега е по-мъдър отвсякога и освен спортно-технически, с огромния опит, който натрупа му помага и в много други неща в израстването на един клуб. Няма да забравя и ще направя един паралел, мисля че Мъри го заслужава. Когато Обрадович отива и изкарва 13 години в Панатинайкос. В едно интервю собствениците казват – „Той дойде и направи от Панатинайкос друг клуб.“. Мисля, че Мъри върви по неговите стъпки и това е нещо, което е много ценно. А когато има зад гърба си такава вяра и такава подкрепа, освен че е много готино е и задължаващо. Толкова не съм искал някой мач да се спечели, най-вече, защото видях с очите си какво направиха момчетата в тези 10 дни.

- А защо напоследък не виждаме Тити Папазов толкова активен във футболните среди?
- Смятам, че на 100% дадох всичко от себе си, с което можеше да бъда полезен. И сега съм на стадиона, във всеки момент съм и с Наско и зад него и във всичко, което се случва с Левски. Няма никаква причина, утре (б.р. днес) ще бъда на стадиона, ще бъда до Наско и ще бъда един от тези десетки хиляди, които ще се молят да успеят. Обаче аз се моля заради тях. Наистина заслужават това, което направиха хората.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАБ-500

    13 4 Отговор
    Аз съм от Плевен имаме си отборче
  • 2 АБВ

    34 1 Отговор
    Тоя па иди..т
  • 3 АнтиГост

    24 2 Отговор
    Добре, че левскарите не са ревльовци като този.
  • 4 Реалист

    44 2 Отговор
    Абе вие първо си платете борчовете. Вечните галеници на Държавата. И си сменете името , за да не мърсите това на Апостола, който е наш - на всички българи.
  • 5 Кики

    36 0 Отговор
    Тити , рано- рано си се напушил с много лоша трева , вземи си смени дилъра
  • 6 Ха-ха-ха

    29 0 Отговор
    Разревах се направо!
  • 7 БФС на Кале

    21 5 Отговор
    Да, половин България е за Левски и половин България е за ЦСКА, като изключим градове като Пловдив, Стара Загора и тн...не знам какво точно иска Константин Папазов
  • 8 психиатър

    34 1 Отговор
    половин България знае,че си психар-ревльо,а другата половина й е все едно!
  • 9 Мноо

    28 1 Отговор
    гнусен нагаждач ...
  • 10 Интересно

    23 1 Отговор
    Фен на ЦСКА , боготвори и досажда на Краси Безински ( светла му памет) ,а после Левскар... циркаджия...
  • 11 Емил

    26 1 Отговор
    Цици пак се показа!
  • 12 Този

    26 1 Отговор
    Пак ли го пуснахте на свобода сега ако и се просълзи съвсем задушевно ще стане
  • 13 SOS

    19 6 Отговор
    Аз съм привърженик на Локомотив Пловдив. Искам да попитам умника Тити, към коя държава да се причисля. За сведение не завиждам на клуб Левски и не съм за него. Не може такова елементарно мислене.

    Коментиран от #20

  • 14 БББ

    24 1 Отговор
    Аидеее тоя пак е забравил да пие хапчетата.
  • 15 Хлип

    15 1 Отговор
    Пуснах сълза
  • 16 Историята

    13 1 Отговор
    Тоя пък, Плачльо!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 чико

    13 0 Отговор
    TОЯ пак започна да се изпуска . Васил Левски не заслужава да му се споменава името по неприятни поводи заради загуби и отношение към някакъв спортен клуб . Грозно и неприемливо е който и да е клуб , да носи името на велика личност от историята ни .
  • 20 Левски 1914

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "SOS":

    Искаш да кажеш Левски Кюстендил.
  • 21 Милев

    7 1 Отговор
    Идиот
  • 22 Касиопея

    12 0 Отговор
    Смешен ревльо, като жалкото му "отборче".....
  • 23 G77

    11 0 Отговор
    Не ви завиждам,а ви ненавиждам от сърце.
  • 24 Бай Иван

    8 0 Отговор
    Рев и газ по светофарите