Last news in Fakti

8 Март, 2022 10:10 3 534 3

Изнесоха шокиращи данни за българския футбол

  • футбол-
  • накъсване-
  • български футбол-
  • нарушения

По среден брой извършени фаулове на мач българският елит е на шесто място

Изнесоха шокиращи данни за българския футбол - 1
Снимка:

Средно по над 15 минути на мач от българския футболен елит от игровото време се губят за изпълнение на фаулове, показва проучване на компанията за футболна статистика "CIES Football Observatory", цитиран от "Телеграф".

Изследването обхваща 38 първенства - 33 от Европа и 5 от Южна Америка, за периода от началото на сезон 2021 до 24 февруари 2022 година.

Еfbet Лигата заема четвъртото място в негативната класация с 15.42 минути на двубой, в които не се играе заради нарушения. Лидер в това отношение е мексиканският шампионат с 16.27 минути, пред колумбийската Примера А с 16.07 минути и португалската Примейра лига с 16.06 минути.

По среден брой извършени фаулове на мач българският елит е на шесто място с 29.6, а с най-много е сръбската Супер лига с 30.7, пред италианската Серие Б с 30.5 и португласката Примейра лига с 30.1.

Най-малко нарушения на среща се правят в нидерландската Ередивизие - 20.3, където се губи и най-малко време за изпълнение на фауловете - средно по 10.01 минути.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фАНТОМасс

    6 0 Отговор
    Тези факти не са шокиращи , а са ПОТРЕСАВАЩИ ! Това просто не е за вярване ! Сега вече представата ни за футбола ще се обърне на 90 , даже на 180 градуса , а защо не дори на 360. О , чудо !
  • 2 Ciclades

    4 0 Отговор
    Когато всичките футболисти в един мач бъдат гейове, тогава няма да има фаулове....
  • 3 Професионалист

    8 0 Отговор
    Перукан ще ръководи футбола до 2069г.,дотогава България ще е световен шампион два пъти.хихи....