Last news in Fakti

13 Март, 2022 20:37 1 216 0

Арсенал изнесе лекция на Лестър на "Емиратс"

  • арсенал-
  • висша лига-
  • футбол-
  • лестър

"Артилеристите" се изкачи на четвърто място във временното класиране след 2:0

Арсенал изнесе лекция на Лестър на "Емиратс" - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал изнесе лекция на Лестър на "Емиратс" и победи с 2:0 в среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. По този начин "артилеристите" се изкачи на четвърто място във временното класиране. Резултатът бе открит в 11-ата минута, когато след изпълнение от корнер на първа греда, Томас Партей с глава прати топката във вратата на Шмайхел.

Арсенал изнесе лекция на Лестър на
Снимка: БГНЕС

Около четвърт час след началото на второто полувреме Лаказет реализира дузпа в горния десен ъгъл на датския страж, за да удвои преднината на "артилеристите", с което подпечата и третата поредна победа на своя тим над този съперник.

Още в седмата минута Мартинели излезе на чиста позиция и стреля в тялото на Шмайхел, но впоследствие се оказа, че бразилецът е бил в положение на засада, което омаловажи добрата комбинация на домакините, довела до много добър шанс за откриване на резултата.

Арсенал изнесе лекция на Лестър на
Снимка: БГНЕС

След само 11 минути игра, при изпълнение от корнер на първа греда, Томас Партей с глава прати топката неспасяемо във вратата на Шмайхел.

Десетина минути след попадението на домакините Барнс се откъсна и стреля, но Рамсдейл развенча опита му.

Арсенал изнесе лекция на Лестър на
Снимка: БГНЕС

В 34-ата минута футболистите създадоа оке едно страхотно положение. След центриране отдясно, Харви Барнс се извиси над всички и стреля с глава, но Рамсдейл за пореден път показа страхотен рефлекс и прати топката в ъглов удар, от който не произлезе нещо опасно.

Пет минути след началото на втората част се получи истинско разбъркване пред Шмайхел. Мартинели проби добре отляво и подаде към Лаказет, но французинът бе блокиран. Секунди по-късно отново опитния таран бе потърсен от свой съотборник в малкото наказателно, но датският страж се намеси решаващо.

Арсенал изнесе лекция на Лестър на
Снимка: БГНЕС

Едва няколко минути след хаоса в наказателното поле на Лестър, последва ново разбъркване, след което Союнджу игра с ръка непосредствено пред голлинията. След консултация с ВАР, Антъни Тейлър отсъди дузпа, която Александър Лаказет реализира в горния десен ъгъл на вратата на "лисиците".

Точно 20 минути след започването на второто полувреме Барнс едва не се разписа от няколко метра, като само навременната намеса на Трипиър лиши Лестър от намаляване на резултата.

Арсенал изнесе лекция на Лестър на
Снимка: БГНЕС

Осем минути преди края резервата Смит Роу бе изведен на добра позиция, но изстрелът му по диагонал срещна тялото на Шмайхел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА