Last news in Fakti

13 Март, 2022 18:32 948 0

Челси измъкна драматична победа във Висшата лига (ВИДЕО)

  • футбол-
  • челси-
  • висша лига-
  • нюкасъл

Успехът позволи на лондончани да се утвърдят на третото място в класирането, докато "свраките" са 14-и

Челси измъкна драматична победа във Висшата лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Челси измъкна драматична победа с 1:0 срещу Нюкасъл в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Успехът позволи на лондончани да се утвърдят на третото място в класирането, докато "свраките" са 14-и.

Домакините бяха видимо притеснени в началото след тежката седмица, която имаха и сериозните санкциите, които правителството на Обединеното кралство наложи на собственика на клуба Роман Абрамович.
Домакините владееха инициативата през по-голямата част от първото полувреме и се настаниха трайно в половината на своя съперник, но така и не успяваха да стигнат до реална голова ситуация.

Челси измъкна драматична победа във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Чак след половин час игра лондончани създадоха по-сериозна суматоха в наказателното поле на Нюкасъл. Тогава Н’Голо Канте комбинира с Кай Хавертц отдясно в наказателното поле, който преодоля двама играчи на гостите и пусна остър успореден пас на голлинита, който обаче не бе засечен от никого.

В 31-ата минута Мейсън Маунт стреля от опасен пряко свободен удар отляво на наказателното поле, но топката се оплете от външната страна на мрежата.

Челси измъкна драматична победа във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Три минути след това „свраките“ пропуснаха отлична възможност да поведат в резултата. Мигел Алмирон центрира отдясно в наказателното поле, където Дан Бърн игра с глава, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Едуард Менди.

В 38-ата минута Кай Хавертц удари с лакът в лицето Дан Бърн в борбата за високата топка и получи жълт картон. Играчите на Нюкасъл имаха претенции, че германецът трябва да бъде изгонен, но след проверка със системата ВАР решението остана само за официално предупреждение.

В добавеното време на първата част „свраките“ имаха нов шанс да имат аванс на почивката. Топката беше центрирана от свободен удар в наказателното поле на Челси, където Антонио Рюдигер изчисти с глава. Топката обаче попадна на пътя на Алмирон, който нанесе прекрасен удар от въздух, но Менди показа класа и спаси.

Челси измъкна драматична победа във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Още преди да са изтекли и 60 секунди от втората част Нюкасъл отново намери начин да обстрелва вратата на Менди. Бруно Гимараеш получи отляво в наказателното поле след изпълнение на тъч и нанесе опасен удар към далечния ъгъл, но топката прелетея покрай лявата греда.

В 57-ата минута се стигна до втора много дискусионна ситуация, в която ощетени бяха гостите. Джейкъб Мърфи нахлу отляво в наказателното поле, но бе задържан на няколко пъти за фланелката от Трево Чалоба, след което падна в наказателното поле. Сигнал за дузпа обаче не последва, а системата ВАР отново потвърди решението на главния съдия и бе отсъден само ъглов удар.

Пет минути по-късно Тимо Вернер беше изведен зад защитата на Нюкасъл и премина покрай Мартин Дубравка, който го препъна. Дузпа обаче не беше отсъдена, защото се оказа, че германският национал е бил в положение на засада.

След това Ромелу Лукаку и Матео Ковачич замениха Тимо Вернер и Мейсън Маунт в тима на лондончани.

Челси измъкна драматична победа във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 77-ата минута дойде и най-чистата ситуация за Челси през втората част. Тогава Хаким Зиеш цетрира отдясно в наказателното поле, където Хавертц се измъкна и нанесе изстрел с глава, но право в ръцете на Дубравка.

Четири минути преди края на редовното време Мат Таргет центрира от свободен удар на далечната греда, където Фабиан Шар нанесе удар с глава, но в ръцете на Менди.

„Сините“ успяха да открият резултата в 89-ата минута, когато Жоржиньо даде дълго подаване в наказателното поле, където Хавертц беше изпуснат от Бърн, буквално „залепи“ топката за левия си крак и с второто си докосване я прати във вратата на Дубравка – 1:0.

В четвъртата минута от добавеното време на мача Хавертц можеше да реализира и втори гол, след като бе изведен от Канте по левия фланг, надбяга Бърн и стреля. Дубравка изби, а впоследствие топката се отби от напречната греда. Така приключи и двубоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА