Last news in Fakti

16 Март, 2022 20:47 1 393 6

Шеф на Левски: Наско Сираков даде безлихвен заем на "сините"

  • ивайло ивков-
  • наско сираков-
  • левски-
  • футбол

Той е в размер на 250 хил. лева

Шеф на Левски: Наско Сираков даде безлихвен заем на "сините" - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков направи обръщение към феновете на тима за случилото се в клуба в последните месеци. Той разкри какви плащания са направени, а освен това, че собственикът Наско Сираков е дал безлихвен заем на „сините” в размер на 250 хил. лева.

„И до днес се водиха преговори с кредиторите за задълженията, които трябваше да се обслужват редовно. Към момента сме подготвени да направим решителни стъпки за лицензирането на клуба, нещо, което изглеждаше почти немислимо, когато бяха вписани новите органи за управление на клуба. Поехме управление с 4000 лева в касата и с четири неплатени месечни възнаграждения. Сега мога да кажа, че от няколко дни няма неплатена заплата, с изключение на треньора Станимир Стоилов”, каза Ивков.

„Месеците декември, януари и февруари преминаха под знака на финализиране на новата селекция и раздяла с футболистите, които не бяха в полезрението на треньора Станимир Стоилов. Оценката е отлична. Резултати са очевидни. Отборът се преобрази. Бяха осигурени отлични условия за подготовката на клуба. Това не костваше малко – около 150 хил. евро. Дължим още около 20 хил. евро. Цената си струваше. Разполагаме с млад отбор с потенциал, който ще бъде развит под ръководството на Стоилов. Отбор, който и към момента радва нашите фенове”.

„Едно от най-големите предизвикателство беше кампанията „Левски е вечен”. Началото беше на 9 февруари. На 19 февруари кампанията достигна своят своеобразен връх към момента. Само в този ден има постъпления от над 200 хил. лева. Заедно показахме, че когато сме заедно, за нас няма лимити. Приходите за малко повече от месец са 893 666 лв. Бих искал да отчета и част от направените неотложни разходи на обща стойност 1 182 667 лв. Заплати – 358 хил. лева. Споразумения с НАП – 35 хил. лева. Банкови такси – 3 хил. лева. Разходи за ДЮШ около 30 хил. лева. Разходи за първия отбор – около 100 000 лв. Разходи за стадиона 43 хил. лева. Ток, вода, парно и труд – 45 хил. лева. Гориво, лизинги и обслужване на автомобили - 25 хил. Стоки за магазина – 197 хил. лева. Разходи за мачове – 79 хил. лева. Разходи за реклама – около 10 хил. лева. Разходи по дела – бяха заплатени 131 хил. лева на Матия Винченци. В противен случай клубът рискуваше да остане без трансфери. Едно от сериозните пера продължава да бъде плащането към г-н Хубчев и неговия щаб – 97 хил. лева. Разходите на клуба надхвърлят приходите. Клубът обаче има и други собствени приходи – реклами и тв права. Все по-голям е разтежа на рекламодателите, които искат да присъстват на стадиона. Значителна е и ролята на нашия генерален спонсор. Сумата, която е постъпила в касата на клуба надвишава 2 млн. лева от август миналата година до 28 февруари”.

„Бих искал да отбележа ролята на един човек. Наско Сираков не само стоически издържа периода от придобиването на акциите до настоящия момент, не само се превърна в архитекта на новия Левски с привличането на Станимир Стоилов, но предостави в клубната каса и сумата от 250 хил. лева. Сумата беше предоставена като заем, който ще бъде безлихвен. Тя беше предоставена в отчаян период за нашия клуб в месеците от октомври до декември”.

„Не спирайте, подкрепяйте отбора си на стадиона и виртуално. Обещаваме почтеност и къртовска работа. Нека още в следващата среща да напълним нашия стадион и да покажем, че когато сме заедно, нищо не може да ни спре”, заяви още Ивков.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    7 1 Отговор
    Изтрепахте рибата с тоя лаф. Наско Раев само на бездомните кучета от крайните квартали не е заборчнял, ами и изкарал 250 бона за уефски!
  • 2 Баретите

    6 0 Отговор
    Черепа върне ли се ще ви фалира на момента.20милиона му дължите,само той ще ви отправи

    Коментиран от #4

  • 3 насиру махамед

    4 0 Отговор
    хайде изпусни се медарков по-силно чакам и АЗ!?!?!??!!??!?ы??????????????!
  • 4 Литекс

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Баретите":

    А Литекс София дължи на Г Ганчев 45 милиона лева. Нищи ново под слънцето.
  • 5 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор
    Това Левски все повече започва да ми заприличва на пирамида.
  • 6 asen

    2 0 Отговор
    Тия които не са собственици даряват пари и издържат отбора , а собственикът дава заем . Браво на Раев !