Last news in Fakti

23 Март, 2022 09:54 2 312 5

Челси става най-скъпо продаденият спортен клуб в историята

  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • спортен клуб-
  • роман абрамович

Смята се, че сумата, срещу която новите собственици ще придобият лондончани, ще достигне невероятните 3 милиарда паунда

Челси става най-скъпо продаденият спортен клуб в историята - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Челси е на път да стане най-скъпо продаденият спортен клуб в историята. Реномираното издание „The Athletic“ разкрива сумата, срещу която новите собственици ще придобият лондончани. Смята се, че тя ще достигне невероятните 3 милиарда паунда.

По този начин ще бъде подобрен досегашният рекорд от 2,5 милиарда, платени за американския баскетболен Бруклин Нетс.

„The Athletic“ допълва, че до петък вечерта, когато бе крайният срок за получаване на офертите, над 20 кандидат-купувачи са депозирали своите предложения за Челси и Роман Абрамович. Очаква се още утре списъкът да бъде редуциран до три или четири от най-добрите оферти, а победителят, който ще купи клуба, ще бъде избран през втората седмица на април. Идеята е целият процес по смяната на собствеността да приключи най-късно през месец май.

Твърди се още, че от всички кандидат-купувачи, само четирима са разглеждани като сериозни - консорциумът, оглавяван от американския милиардер Тод Боели; семейство Рикетс, което притежава Чикаго Къбс; консорциумът с участието на сър Мартин Броутън или собственикът на Ню Йорк Джетс Уди Джонсън.

Офертата от Саудитска Арабия, за която се заговори преди няколко дни, не е сред фаворитите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кво стана със санкциите?

    7 3 Отговор
    Кандидати за покупка - само англосаксонци! Нали имаше забрана за търгуване с “руски олигарси”? Ко стана? Ааа, и в рубли ли ще стане сделката? И също, в брой, с куфари ли ще се плаща, щото, нали уж западните банки не обслужват руснаци?
    Западни лицемерни палячовци! Продължавайте да вярвате на лъжите им и… далеч ще стигнем!

    Коментиран от #4

  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор
    Стана и НАЙ-ГОЛЯМАТА кражба на АЛанглетата в спорта ‼️ Отнеха го от собственика без съд, присъда, доказана вина, а само защото така решиха ❗ Къде бе "Челси" когато го закупи Абрамович‼️
  • 3 Реалиста

    6 4 Отговор
    Нали според либерализма частната собственост беше свещена??? Или това не важи за руснаците, защото те са хора от втора категория? Да, всичко за капитализма се оказа вярно. Абрамович им даде да ядат бял хляб, сега го санкционират

    Коментиран от #5

  • 4 Антикомуне

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кво стана със санкциите?":

    Ти въобще чел ли си нещо в новините за сделката или така си плещиш. Английско правителство обяви, че руснака няма да вземе и цент. Рублите са за русофилите, че тоалетната хартия е по-скъпа.
  • 5 Реално

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Реалиста":

    Се отнася за руснаците. Колкото и бой да му хвърлиш на руснака, пак ще е малко.