Last news in Fakti

23 Март, 2022 10:11 1 543 2

УЕФА близо до премахване на важно правило

  • уефа-
  • футбол-
  • финансов феърплей-
  • александър чеферин

За подобно нещо се говори от доста време, особено след кризата, която настъпи покрай пандемията от коронавируса

УЕФА близо до премахване на важно правило - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА ще премахне правилата за Финансов феърплей съвсем скоро. За подобно нещо се говори от доста време, особено след кризата, която настъпи покрай пандемията от коронавируса. Сега изглежда, че това наистина ще се случи, твърди "Ню Йорк Таймс".

Идеята на президента на УЕФА Александър Чеферин бе да замени Финансовия феърплей с таван на заплатите, но тя се оказа неосъществима заради Европейското трудово право, което не позволява подобно нещо. Затова ще бъде създаден нов Регламент за финансова устойчивост, според които клубовете ще имат право да харчат за трансфери до 70% от своите приходи.

Оказва се обаче, че този нов регламент ще бъде от полза основно на английските клубове, които и в момента са в най-добро финансово състояние и харчат най-много пари за трансфери. А там предстои да бъде подписан нов мултимилиарден договор за телевизионните права, който ще даде още по-големи възможности на местните клубове на трансферния пазар.

За сравнение, в Италия няма да са особено щастливи от новите регулации, защото и в момента в много от клубовете само бюджетът за заплати е повече от 70% от приходите.

Клубовете ще получат 3-годишен гратисен период, в който да се пригодят към новите правила. През това време те ще могат да харчат до 90% от приходите си. В някои случаи ще могат да се правят и изключения в рамките на 10 милиона евро.

Най-голямата промяна ще бъде свързана с наказанията за клубовете, които нарушават новия Регламент за финансова устойчивост.

Санкциите могат да включват изваждане на дадения клуб от евротурнирите или отнемане на точки за старта на новия сезон.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лицемерие

    2 0 Отговор
    И Пародия
  • 2 Мъка

    2 0 Отговор
    Явно PSG и Man. City имат нужда от много повече пари, за да спечелят ШЛ! Без ограничения на разходите, футболът ще се превърне в състезание на 4-5 клуба, всички спонсорирани от петролни шейхове.