Last news in Fakti

27 Март, 2022 11:04 891 6

Адвокатът на ЦСКА категоричен: Санкцията на БФС спрямо Филип Филипов е незаконосъобразна

  • адв. станислав трендафилов-
  • цска-
  • глоба-
  • санкция-
  • бфс-
  • филип филипов

“БФС ограничават един човек да си изпълнява служебните задължения. Налага се да обжалваме”, каза адв. Трендафилов

Адвокатът на ЦСКА категоричен: Санкцията на БФС спрямо Филип Филипов е незаконосъобразна - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Участието на ЦСКА в конгреса на Димитър Бербатов донесе сериозни главоболия за “червените”. Те бяха глобени от Дисциплинарната комисия с 15 000 лева, а директорът Филип Филипов няма право да изпълнява своите функции в следващата година. Пред “Мач Телеграф” адвокатът на “червените” Станислав Трендафилов заяви, че наказанието е незаконосъобразно.

“За г-н Филипов мога да кажа, че тази санкция е абсoлютно незаконосъобразна и ще обжалваме. По този начин от БФС ограничават един човек да си изпълнява служебните задължения. Налага се да обжалваме. Наложена му е санкция, защото той е уважил покана на БФС и е участвал в обявено Общо събрание от тях. Аз лично в това нещо не виждам нарушение. Налага се санкция на физическо лице, а е неконституционно съобразно и ще си търсим правата по реда на устава на БФС”, сподели Трендафилов.

“Не е проблем за клуб като ЦСКА глоба в размер на 15 000 лв. Не е въпросът в стойността на тази санкция. Клубът участва във въпросния конгрес по покана на БФС. Всички мерки ще бъдат взети. ЦСКА ще защитава мнението и позицията си, че смяната в БФС е необходима. Аз съм емоционален, но като част от ЦСКА мога да кажа, че действията на БФС не са достойни. Предвид, че плащаме 1 500 000 лв. наем на година за стадион, тази санкция не е проблем. Филип Филипов е играл рамо до рамо с Христо Стоичков и да му се налага подобна санкция е грубо нарушение. Не мисля, че такива наказания помагат за развитието на футбола и спорта в България”, каза Трендафилов.

“Това не помага на младите, не е достойно! ЦСКА ще защитава своя правен интерес докрай! Това е марка, която е извела България до различни върхове. И сега стои поканата на БФС и се наказва някой, че я е уважил. 15 000 лв. е нищожна сума. По-голям проблем е, че ограничават човек да си върши работата. Проблем е, че се налага волята на хората, които не миелят за спорта”, завърши Трендафилов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешник

    1 3 Отговор
    Плащали 1.5М на година за стадиона😊😊😊😊😊. Смешко смешко самият Ганчев каза че не е платил една стотинка. Този и като спи лъже. И нали Барбарона е президент на БФС какво ще плащате и обжалвате? Нали си имате свое Б-Ф-С?

    Коментиран от #5

  • 2 Лиценз

    0 3 Отговор
    Филип Филипов играл със Стоичков значи е богопомазан ли??? Затова ли не му се сърдите на Стойчков като ви фалира и ви даде на Ганчев да станете Литекс София. Една стотинка не сте платили за стадиона дължите на Сердика спортни имоти 5М. Имате и забрана от УЕФА така че лиценза може и да не го вземете другата седмица.
  • 3 Левски 1914

    2 4 Отговор
    цска ТИРЕ София 2016 не е цска, цска ФАЛИРА.

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Стою касапина

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    Стоене, пак не си си пил хапчетата за ляв завой. Не се изоставяй така. Вредно е за здравето ти.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Юда

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вън":

    Микренското джудже се интересува от национала😊😊😊. Затова играе с 10 чужденеца😊. Интересува се ама за национала на Еквадор и Суринам. А Барбарона толкова се интересува че предаде национала за 30 сребърника😊😊😊.