Last news in Fakti

31 Март, 2022 20:07 801 2

България приема Южна Африка за Купа "Дейвис"

  • южна африка-
  • купа дейвис-
  • тенис-
  • тенис на корт

Мачовете в него ще се проведат в периода 16-18 септември 2022 г.

България приема Южна Африка за Купа "Дейвис" - 1
Снимка:

България ще бъде домакин на Южна Африка в мача от Световна група II на турнира за Купа "Дейвис". Това отреди изтегленият преди минути жребий за второто ниво на световното отборно първенство по тенис за мъже.

Мачовете в него ще се проведат в периода 16-18 септември 2022 г. Това ще е трета среща на тима ни с южноафриканците, като националите ни все още нямат победа срещу този съперник. В първия двубой през 1993 г. губим с 1-4 на клей кортовете на ТК "Левски" в София, а във втория през 2019 г. отстъпваме със същия резултат на твърд корт в Кейптаун.

"Последния път загубихме от тях, така че със сигурност няма да е лесен мач - коментира капитанът на българския национален отбор Валентин Димов пред сайта на БФТ. - Познаваме състава на Южна Африка, имат много силни тенисисти. Но пък фактът, че ще сме домакини, доста променя нещата. Още повече че най-вероятно ще играем на клей в България, а там мачът ни беше на хард. Всъщност техните играчи са много по-добри на твърда настилка. Така че смятам, че това ще са основните разлики. Несъмнено труден опонент, но не и непреодолим."

Останалите възможни противници на България бяха Уругвай, Ливан, Литва, Боливия, Тайван, Словения, Тунис, Дания, Полша, Барбадос и Доминиканската република.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехааа

    2 0 Отговор
    Че ритаме с родата, те половината ни футболисти са като от южна африка
  • 2 Пенчо Димитров

    0 0 Отговор
    Хайде бе.Не вярвам.