Last news in Fakti

3 Април, 2022 19:17 1 342 1

Нападател на Рома докосва 60-годишен рекорд

  • рома-
  • тами ейбрахам-
  • рекорд-
  • серия а-
  • джералд хичънс-
  • футбол

Тами Ейбрахам е с 15 попадения от началото на сезона в италианското първенство и е само на един гол от рекорда на Джералд Хичънс, поставен през сезон 1961/62 с фланелката на Интер

Нападател на Рома докосва 60-годишен рекорд - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Рома Тами Ейбрахам ще има възможност тази вечер да запише името си в историята на Серия "А". Юношата на Челси е с 15 попадения от началото на сезона в италианското първенство и е само на един гол от рекорда на Джералд Хичънс, поставен през сезон 1961/62 с фланелката на Интер.

Именно Хичънс е англичанинът с най-много голове в Серия "А" в рамките на един сезон - 16. Ако Ейбрахам порази поне веднъж вратата на Сампдория на "Луиджи Ферарис" по-късно днес, той ще изравни или съответно подобри това постижение.

Още в първия си сезон в Италия Ейбрахам има 23 гола във всички турнири дотук с екипа на "вълците" от Рим, като на няколко пъти и гредите го спираха. Трябва да се отбележи и това, че много от головете на Ейбрахам в шампионата донесоха директно победи на Рома.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.