Last news in Fakti

3 Април, 2022 20:29 1 536 0

Прогресът на Тотнъм продължава: "Шпорите" се развихриха срещу Нюкасъл и вече са в топ 4 (ВИДЕО)

  • тотнъм-
  • висша лига-
  • футбол-
  • нюкасъл

Лондончани биха с 5:1

Прогресът на Тотнъм продължава: "Шпорите" се развихриха срещу Нюкасъл и вече са в топ 4 (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Прогресът на Тотнъм продължава, след като "шпорите" отнесоха Нюкасъл с 5:1. Лондончани записаха пета победа в последните си шест шампионатни срещи и временно се изкачиха на четвърто място.

Прогресът на Тотнъм продължава:
Снимка: БГНЕС

В относително равностойно първо полувреме Нюкасъл поведе след попадение на Фабиан Шер от фал в 39-ата минута. Бен Дейвис обаче изравни малко по-късно. След почивката отборът на Антонио Конте тотално доминираше и отбеляза три гола до 63-ата минута. Мат Дохърти, Хюн-Мин Сон и Емерсон Роял се разписаха. Седем минути преди края влезлият като резерва Стивън Бергвайн оформи крайното 5:1.

Прогресът на Тотнъм продължава:
Снимка: БГНЕС

Нюкасъл записа трета поредна загуба, но продължава да е на солидна дистанция от зоната на изпадащите. Единствената причина за това е, че отборите зад "свраките" също не печелят точки.

Прогресът на Тотнъм продължава:
Снимка: БГНЕС

"Шпорите" има предимство от началото, но не успяхава да преодолеят защитата на съперника. Гостите бяха добре организирани и не допускаха положения пред вратата си. След като се справиха с първоначалния опит за натиск на съперника, те изнесоха играта и дори успяха да поведат. Шер откри резултата в 39-ата минута, след като се разписа от пряк свободен удар. Тотнъм успя да изравни бързо, след като Бен Дейвис засече центриране на Сон.

Прогресът на Тотнъм продължава:
Снимка: БГНЕС

В началото на второто полувреме отборът на Конте стигна до пълен обрат, след като Дохърти с глава прати топката в мрежата. От тук нататък започна период, в който Тотнъм се развихри и показа силата си в атака. Сон увеличи аванса на "шпорите" след подаване на Кулушевски, а Емерсон отбеляза първия си гол в английския футбол, след като се възползва от центриране на Дохърти.

Прогресът на Тотнъм продължава:
Снимка: БГНЕС

Хари Кейн не успя да се разпише, но имаше огромен принос за победата. Той често се връщаше и участваше в изграждането на атаките, а на няколко пъти се отличи с великолепни подавания. При едно от тях той изведе Сон на прекрасна позиция, но южнокореецът не успя да завърши. С оглед на сериозната преднина Тотнъм намали темпото, но въпреки това стигна до още един гол. Седем минути преди края Бергвайн, който се появи на терена малко по-рано, бе изведен от Сон и направи резултата 5:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА