Last news in Fakti

3 Април, 2022 18:47 726 1

Уест Хем продължава уверено битката си за място в Европа

  • уест хем-
  • евертън-
  • висша лига-
  • футбол

"Чуковете" победиха с 2:1 Евертън в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига

Уест Хем продължава уверено битката си за място в Европа  - 1
Снимка: БГНЕС

Уест Хем продължава уверено битката си за място в Европа през следващата кампания. "Чуковете" победиха с 2:1 Евертън в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига.

Още преди да е изминал четвърт час игра Джордан Пикфорд трябваше да се намесва решително след хубав удар на Мануел Лансини. Две минути след изминаването на половин час игра футболистите на Уест Хем откриха резултата чрез страхотно изпълнение на фал от страна на Аарън Кресуел.

Евертън успя да изравни резултата десетина минути след началото на второто полувреме, когато лошо изчистване от отбраната на лондночани доведе до суматоха в наказателното поле Топката попадна в Мейсън Холгейт, който с много силен изстрел я прати в мрежата на Фабиански за 1:1.

Радостта за “карамелите” трая само няколко минути, тъй като Уест Хем излезе отново напред в резултата в 58-ата минута след много груба грешка на Алекс Иуоби, който загуби топката в средата на терена, а Антонио получи пас и напредна мощно и завърши с изстрел в Пикфорд, английският страж отрази, но на пътя на топката бе Боуен, който намери мрежата. Ситуацията за момчетата на Франк Лампард стана още по-лоша в 65-ата минута, когато Майкъл Кийн бе изгонен за втори жълт картон след нарушение срещу Микаил Антонио.

С победата лондончани събраха 51 точки и са на петото място във временното класиране. Евертън пък е на 17-ото място с 25 точки от 28 изиграни мача, само на три пункта над зоната на изпадащите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.