3 Април, 2022 23:59 1 339 0

Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия

  • интер-
  • ювентус-
  • серия а-
  • футбол

Хакан Чалханоолу реализира единствения гол в мача от дузпа в добавеното време на първата част

Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Интер успя да излъже Ювентус и го победи с 1:0 на „Алианц Стейдиъм“ в Дерби д’Италия от 31-ия кръг на Серия "А". Хакан Чалханоолу реализира единствения гол в мача от дузпа в добавеното време на първата част.

Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия
Снимка: БГНЕС

Не бяха изминали 45 секунди след първия съдийски сигнал, когато Влахович отправи удар, който обаче не затрудни Самир Ханданович. Веднага след това Лаутаро изрита Локатели в главата, но получи само жълт картон. Последва спиране на играта, за да бъде превързан халфът, а след подновяването Мората нанесе неточен изстрел с глава. В седмата минута Милан Шкриняр застраши вратата на домакините при корнер, но Войчех Шчесни отрази удара му с глава. Оказа се обаче, че още при центрирането на Хакан Чалханоолу топката е напуснала очертанията на терена. Две минути по-късно лошо изчистване на Ханданович изпрати топката във въздуха, а при нейното падане Киелини я отклони в напречната греда.

Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия
Снимка: БГНЕС

В 11-ата минута Пауло Дибала опита далечен изстрел, който профуча над вратата. Малко след това Хуан Куадрадо също стреля от разстояние, но Ханданович изби шута му. В 16-ата минута центриране на Влахович намери Мората в близост до вратата, но ударът с глава на испанеца не намери целта. В 28-ата минута Дибала опита шут по земя, който не беше проблем за Ханданович. Минута по-късно Алесандро Бастони допусна грешка, след която бяха блокирани два изстрела на Мората. Гостите отговориха с пропуск на Брозович. В 34-ата минута нокаутираният в началото на мача Локатели напусна принудително терена, но заради контузия в коляното. На негово място се появи Денис Закария.

Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия
Снимка: БГНЕС

В самия край на първото полувреме настъпи истинска драма. След проверка с ВАР съдията даде дузпа за „нерадзурите“ заради нарушение на Мората срещу Дензъл Дъмфрис. Чалханоолу се зае с изпълнението, което беше твърде слабо и Шчесни успя да избие топката. Към нея се втурнаха няколко играчи на „бианконерите“ и в крайна сметка тя се озова в тяхната мрежа. Въпреки това Масимилиано Ирати даде съдийски сигнал, с който не зачете гола. Последва няколкоминутна разправия на играчите с главния рефер, който реши дузпата да бъде изпълнена отново заради преждевременно нахлуване на Матайс де Лихт в наказателното поле. Този път Чалханоолу вложи по-голяма сила и даде аванс на своя тим. До почивката Влахович пропусна да се разпише от добра позиция.

Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия
Снимка: БГНЕС

В 52-ата минута Ханданович допусна поредната си грешка в мача, но Брозович успя да изчисти топката в корнер. Две минути по-късно имаше фал на Бастони срещу Закария на границата на наказателното поле на гостите, но проверка с ВАР показа, че трябва да бъде изпълнен пряк свободен удар вместо дузпа. В 58-ата минута Дибала беше изведен на добра позиция, но Перишич успя да изчисти топката в корнер. В 70-ата минута при центриране резервата Матео Дармиан се опита да повали Мората в наказателното поле, но дори не последва проверка с ВАР. Три минути по-късно Закария направи чудесен дрибъл и със своя шут разтресе страничната греда, като преди това Ханданович леко отклони топката. В 80-ата минута грешка на Де Лихт даде възможност за опасна атака на гостите, която обаче беше пропиляна от резервата Артуро Видал. Последваха пропуск на влезлия като смяна Хоакин Корея и уловен удар на Дибала.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА