Last news in Fakti

4 Април, 2022 10:10 984 4

Въпреки краха в Маями, Григор Димитров се изкачва в световната ранглиста

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ранглиста-
  • спорт

Освен това Гришо няма почти никакви точки за защита до Уимбълдън, така че вероятно тепърва можем да очакваме негово изкачване в подреждането

Въпреки краха в Маями, Григор Димитров се изкачва в световната ранглиста - 1
Снимка: БГНЕС

На турнира в Маями Григор Димитров отпадна още в първия кръг от американеца Макензи Макдоналд, но въпреки това се изкачи с едно място в световната ранглиста. Причината е, че Роджър Федерер трябваше да се раздели с цели 500 точки от своя актив и така българинът го изпревари, заемайки 28-ата позиция в класацията на ATP.

Освен това Гришо няма почти никакви точки за защита до Уимбълдън, така че вероятно тепърва можем да очакваме негово изкачване в подреждането. Преди Маями Гришо направи отлично представяне в Индиън Уелс и се завърна в топ 30 на света.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    7 0 Отговор
    На никой не му дреме за държавния турист от Хасково!

    Коментиран от #4

  • 2 Локо Сф1956

    4 1 Отговор
    Като юноша, а сега и като мъж, Григор е най -добрия тенесист българин, достагал Топ 10, а в 2018 г -3-то място в световната класация за АТП турнири. Има стотици хиляди фенове в света.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 безпартиен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Посочете ми друг българин с такава известност като спортист сега!Колкото до туризма,всичко сам си плаща а иначе никой и нямаше да знае,че имаме федерация по тенис а и България я има на картата на света!Винаги е излизал със знамето на България!Може и да не е най-добрия тенисист но е доказал че е от най-добрите!Успех!