Last news in Fakti

4 Април, 2022 14:59 1 459 0

Дори промоутърът на Сергей Ковальов няма представа какво да очаква в битката срещу Тервел Пулев

  • тервел пулев-
  • бокс-
  • спорт-
  • кати дува-
  • сергей ковальов

Ако той спечели тази битка с Тервел Пулев, целта е да го вкараме в битка за титлата в полутежка категория възможно най-скоро

Дори промоутърът на Сергей Ковальов няма представа какво да очаква в битката срещу Тервел Пулев  - 1
Снимка: Twitter

Дори промоутърът Кати Дува няма никаква представа какво да очаква от дългогодишния си клиент, Сергей Ковальов, който е бивш световен шампион в средна категория, когато той излезе на ринга в полутежка категория.

Ковальов ще прекъсне почти 3-годишното си отсъствие от бокса, когато се изправи срещу Тервел Пулев на 14 май в 10-рундов двубой в полутежка категория в главното събитие на платеното шоу на Trill Fight Club в The Форум в Лос Анджелис.

Двубоят ще отбележи дебюта на Ковальов в полутежка категория и ще бъде първият път, когато той се оттегли от ранговете в средна категория.

38-годишният Ковальов, който имаше големи проблеми извън ринга през последните години (той се призна за виновен по обвинения в сексуално насилие през 2020 година), за последен път се бие през ноември 2019 г., когато беше нокаутиран от Канело Алварес в 11-ия кръг на 12-рундовата им двубой за титлата в средна категория. Оттогава руснакът е имал няколко прекратени опита да се качи отново на ринга. Най-важното е, че планираната му битка срещу Бектемир Меликузиев миналия януари беше отменена, след като Ковальов даде положителна проба за забранено вещество. Преди това, през април 2020 г., Ковальов трябваше да се изправи срещу ветерана Съливан Барера, но този двубой беше провален заради новия коронавирус.

Приказките за проблемите с теглото на Ковальов се въртят от доста време, връщайки се към спорните му два двубоя с Андре Уорд, който го победи и в двата мача.

Дува, която се грижи за интересите на Ковальов в продължение на почти десетилетие, каза, че битката с Канело е била повратната точка в решението на Ковальов най-накрая да повиши теглото си, добавяйки, че този ход може да се окаже брилянтен - или пълен срив.

„Сергей беше решил, че трябва да направи скок“, каза Дува пред FightHype.com.

„Беше трудно Сергей да държи тегло за средна категория. Можеше да се види. Той беше напред в резултата в една от съдийските карти в битката с Канело Алварес. Тогава изведнъж, бум. Е, това се случва, когато не ви остава нищо, буквално. ще видим. Този скок в теглото може или да е страхотен за него, или може да бъде ужасен. Наистина не знаем какво ще бъде. Но той трябва да се справи, трябва да опита.”

Ако Ковальов (34-4-1, 29 KO) победи Тервел Пулев (16-0, 13 KO) – по-малкия брат Кубрат Пулев, то Дува ще работи, за да го вкара в битка за световната титла в полутежка категория което означава, че ще трябва да победи един от следните: Илунга Макабу от Южна Африка (WBC), французина Арсен Гуламирян (WBA), латвиеца Майрис Бриедис (IBF) или британеца Лорънс Околи (WBO).

„Ако той спечели тази битка с Тервел Пулев, целта е да го вкараме в битка за титлата в полутежка категория възможно най-скоро“, заяви Кати Дува.

„Но първо Сергей трябва да свикне да поддържа по-голямо тегло, да свикне да тренира не за отслабване, а за изграждане на мускули, което е обратното на това, което той правеше до сега. В крайна сметка, нищо няма значение, освен какво прави на 14 май срещу Тервел Пелев”, добави Дува.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА