Last news in Fakti

5 Април, 2022 14:25 1 182 0

Клубове от Висшата лига обмислят да съдят Евертън

  • евертън-
  • висша лига-
  • съд-
  • футбол-
  • клубове

Съгласно правилата на всеки клуб е позволено да отчита максимум 105 милиона паунда загуби в рамките на три години, като в тях не се включват разходите за инфраструктура, женски футбол и обществени проекти

Клубове от Висшата лига обмислят да съдят Евертън - 1
Снимка: БГНЕС

Няколко клуба от Премиър лийг в момента провеждат собствен анализ на финансовите резултати, които Евертън обяви, и обмислят да съдят клуба, съобщава вестник “Дейли Мейл” тази сутрин. Миналият месец ръководството на “карамелите” обяви зашеметяващите 373 милиона паунда загуби за период от три години, което е в сериозен разрез с правилата на Лигата, и 120 милиона в рамките на последните два сезона, които се считат за една отчетна година като мярка за справяне с проблемите причинени от пандемията от COVID-19.

Съгласно правилата на всеки клуб е позволено да отчита максимум 105 милиона паунда загуби в рамките на три години, като в тях не се включват разходите за инфраструктура, женски футбол и обществени проекти. Въпреки всичко голяма част от клубовете недоумяват как от Евертън са успяли да се впишат в разходната част и не са получили наказание, което е отнемане на точков актив. Част от тимовете също така са били вбесени от информацията, че ръководството на “карамелите” е постигнало споразумение с Премиър лийг за нов договор, който по някакъв начин да се справи с нарушаването на правилата и по този начин да бъде избегната заплахата от бъдещо наказание.

Именно поради тази причина сега няколко от клубовете в най-високото ниво на футбола в Англия обмислят възможността да заведат дело срещу Евертън. Подобен прецент вече имаше в Чемпиъншип, където бе заведен съдебен иск срещу Дарби Каунти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА