Last news in Fakti

15 Април, 2022 00:15 2 349 2

Айнтрахт върна романтиката във футбола с бой над Барса насред „Ноу Камп“

  • барселона-
  • айнтрахт франкфурт-
  • лига европа

Германците сътвориха една от най-магическите си вечери в европейски футбол

Айнтрахт върна романтиката във футбола с бой над Барса насред „Ноу Камп“ - 1
Снимка: БГНЕС

Айнтрахт Франкфурт поднесе изненадата на сезона в тазгодишното издание на Лига Европа, побеждавайки Барселона и то насред „Ноу Камп“ с 2:3, за да се класира напред към полуфиналите.

Германците натрупаха аванс от цели 3 гола до средата на второто полувреме, благодарение на точната дузпа на Филип Костич в 4', феноменалния гол на Рафаел Боре от дистанция в 36' и отново точния удар на Костич в 67'.

Барселона едва тогава реши, че е време да се пробуди от съня, в който бе изпаднал, като в игра влязоха Люк де Йонг и Мемфис Депай.

Серхио Бускетс вкара в 84', но апатичната му игра го остави в засада на около метър от голлинията, когато плъзна кълбото в мрежата. Той все пак имаше възможност да отбележи в първата минута на добавеното време с наистина красиво изпълнение, върнало надеждата на „каталунците“, че чудото е възможно.

Съдията междувременно вдигна 9 минути добавено време и то напълно справедливо, защото в началото на второто полувреме възникна проблем с техниката му, а това забави доста подновяването на играта.

Реферът имаше още доста работа в тези минути, като вдигна 4 жълти картона, а в 101' изгони Н'Дика за второто му официално предупреждение, когато удари с лакът де Йонг в наказателното поле. Бялата точка бе посочена отново, а зад топката застана Депай. Нидерландецът стреля в ръцете на Трап, кълбото отскочи в горната греда и рикошира в земята на около една педя зад линията. „Ястребовото око“ се намеси и зачете гола за крайното 2:3.

И така след общ резултат от 4:3 Айнтрахт вече е полуфиналист в Лига Европа, за да зарадва своите около 30 хил. привърженици, които заобиколиха регламента за гостуващата агитка и си закупиха редовни билети, за да подкрепят своите в този толкова славен момент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 0 Отговор
    Когато живях във Франкфурт, отборът беше основно за забавление на местните. Ти да видиш... Браво :-)

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Стадиона им за сметка на възможностите, които имат е пълна смешка. Всеки ден минавах оттам на път за работа. Ама и Барселона са пълна смешка в момента. Което разбира се в никакъв случай не подценява успеха им! Браво.