Last news in Fakti

29 Април, 2022 00:18 2 096 1

След Барселона: Айнтрахт Франкфурт ликува и в Лондон

  • уест хям-
  • айнтрахт франфурт-
  • 1:2-
  • лига европа-
  • полуфинал

В случая радостта на германския тим е след само един изигран полуфинален сблъсък срещу Уест Хям

След Барселона: Айнтрахт Франкфурт ликува и в Лондон - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Съставът на Айнтрахт Франкфурт успя да постигне нова приказна победа далеч от дома, надвивайки състава на Уест Хем с 2:1 в единия от двата полуфинала в турнира Лига Европа. Ансгар Кнауф даде аванс на гостите след няма и 60 секунди. Михаил Антонио изравни 20 минути по-късно, а Даичи Камада възстанови аванса на гостуващите германци в началото на второто полувреме. Двата тима удариха по две греди, но в крайна сметка "орлите" удържаха своя крехък аванс.

"Орлите" шокираха английския тим след няма и една минута. Рафаел Сантос Боре успя да намери младока Кнауф, който разстреля Ареола за 1:0. "Чуковете" обаче реагираха добре и започнаха да създават положения.

В 14-а минута Джаръд Боуен профука огромен шанс, забивайки топката в страничния стълб на вратата на Кевин Трап. Последва и пропуснат шанс от Пабло Форналс.

В 21-а минута, все пак, Уест Хем успя да изравни. Голмайстор беше Михаил Антонио, който се възползва от разбъркване и подаване на Курт Зума. В 39-а минута гостите отговориха със силен, но неточен удар на Кнауф.

Рестартът на двубоя припомни за дебютните минути. Логично, Айнтрахт отново взе аванс, а автор на попадението беше Даичи Камада в 55-а минута. Англичаните определено не се наслаждаваха в такава степен на играта си, но бяха близо до ново изравняване. Хубавият удар от далеч на Бенрама обаче разтресе гредата на вратата на Трап отново.

В 80-а минута беше ред за малко лош късмет и за Франкфурт, след като героят Камада също беше лишен от гол заради намеса на страничен стълб. До края повече интересни ситуации нямаше и така "орлите" са на крачка от историята.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.