Last news in Fakti

21 Април, 2022 17:45 7 731 5

Страхотна новина за Световния №1

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт

Джокович ще може да играе на турнира на клей от сериите "Мастърс" 1000 в Рим следващия месец, дори и да не е ваксиниран срещу коронавирус

Страхотна новина за Световния №1 - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович ще може да играе на турнира на клей от сериите "Мастърс" 1000 в Рим следващия месец, дори и да не е ваксиниран срещу коронавирус, потвърди президентът на Италианската тенис федерация Анжело Бинаги.

Въпросът е бил обсъден и с Валентина Ведзали, която отговаря за комисията по спорта към италианското правителство.

В момента за влизане в Италия се изисква документ за ваксинация, документ за прекаран COVID-19 или отрицателен тест. Джокович, който е петкратен шампион на турнира в Рим, твърди, че поне два пъти е изкарал заболяването, втория път през декември миналата година. Миналата година той отстъпи на Рафаел Надал във финала.

Както е известно, заради липсата на ваксинация Джокович пропусна голяма част от турнирите от началото на сезона, включително и Australian Open, където трябваше да защитава титлата си. По същата причина той не успя да играе и на турнирите в Индиън Уелс и Маями. Наскоро обаче сърбинът игра на турнира в Монте Карло, където отстъпи още в първия си мач на Алехандро Давидович Фокина от Испания, а тази седмица играе на турнира в родния му Белград.

Надпреварата в Рим ще се проведе от 8 до 15 май и е с награден фонд 4,9 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велик Ноле

    17 3 Отговор
    Българите много го обичаме,както и той нас.Здраве и успех
  • 2 kvy

    11 1 Отговор
    И за какво беше тази цялата дандания със сертификатите???

    Коментиран от #3

  • 3 Не бързайте с очакванията -

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "kvy":

    Джокович се обяви в защита на руските тенисисти. Какво следва? Ами да се откаже от сръбското знаме, защото някому то би заприличало на руското...
  • 4 Сава

    2 6 Отговор
    Е, и!? Местя го с две ръце.
  • 5 Даниел Л.

    4 9 Отговор
    Ноле не е велик