Last news in Fakti

25 Април, 2022 13:40 3 699 10

Стефка Костадинова: Започвам дело срещу шведския журналист!

  • стефка костадинова-
  • патрик еквал-
  • дело-
  • клевета

"Той се извини, но "казана дума, хвърлен камък", категорична бе голямата ни шампионка

Стефка Костадинова: Започвам дело срещу шведския журналист! - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

"Когато бях спортистка не ми е липсвал семейния уют по време на празниците, но впоследствие видях колко неща съм пропуснала". Това каза в ефира на Нова телевизия олимпийската шампионка, многократен световен и европейски шампион и председател на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова.

Олимпийската ни шампионка подчерта, че успехите в спорта, резултати и рекорди дължи на всички хора, които са я подкрепяли още от спортното училище "Васил Левски" в Пловдив.

Костадинова призна, че по време на пандемията, когато е имала повече свободно време и е било нужно да се стои вкъщи, е тренирала върху готвенето, чистенето и стъпка постъпка нещата вървят в положителна посока.

През същия период председателят на БОК е отделяла повече време за четене на книги и гледане на филми.

"Двете години промениха целия свят, целия спорт, самите нас. Станах по-затворена, ограничих контактите си", добави Стефка Костадинова.

Към всичко това се прибавя и ново хоби.

"Преди пет години си говорехме за къмпинг и каравана и решихме да видим какво е да почиваме така. Видяхме колко си по-свободен, по-спокоен. Попаднахме в едно общество на професионалисти във всяка област, с които се общува много приятно. Това ме върна в детството, когато всичко беше свободно", споделя още Костадинова.

Тя разкри, че започва да води дела срещу шведския журналист Патрик Еквал, който я обвини, че е използвала допинг за да скочи 209 см. Аз сега започвам дела срещу него. Той се извини, но "казана дума, хвърлен камък", посочи Костадинова.

Рекордът от 209 сантиметра на българската атлетка в скока на височина от 1987 г., регистриран на състезание в Рим, до ден днешен не е подобрен.

"Може би още не се е родил човек, който да подобри рекорда. Макар че летният рекорд , моят, е 2.09 м, а зимният рекорд от 2.08 м е на една прекрасна скачачка, талантлива шведка, така че разликата е само 1 см, не е никаква разлика. Може би такъв рекорд се прави с много силна конкуренция, както при мен, когато си притиснат в ъгъла и си длъжен да дадеш максимума", коментира Костадинова.

Шефката на БОК разказа и за приятелството си със Слави Трифонов, което датира от 1998г, и уточни: "Но откакто стана политик, аз не съм го тормозила", уточни олимпийската шампионка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    15 7 Отговор
    Тези рекорди всички са дело на Бай Тошо от Правец!

    Коментиран от #3

  • 2 Гли

    12 3 Отговор
    Слушах по радиото интервю с нея. Голяма жена. Желая успех с делото.
    Петьо, хайде любов моя, да спрем с езика на омразата. Ти си от тъмната страна. Вейдър е от тъмната страна. Вейдър е събирателен образ на нацистите. Транзитивно си нацист, а ги плюеш. Недей. Дай да измислим нещо. Толкова много ли си обиден или те блазнят екскурзиите ?
  • 3 сила

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    и на зет му,Батето.....той лично я тренираше,ако ме разбираш

    Коментиран от #5

  • 4 Тия швеци бе..

    11 1 Отговор
    35 г. им трябва да си спомнят нещо си..От техните "тройки" мозъчето колабира..
  • 5 Служебно

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    Не се брои !
  • 6 456

    3 15 Отговор
    И какъв е проблема при положение, че човекът й се извини? Или трябва да се прави на нещо повече за да се говори за нея, че са я по забравили. Тъпо.

    Коментиран от #7

  • 7 Хахаха..

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "456":

    Ми той и Тони Блеър уж се извини за "прахчето" от Ирак,ама полза йок..
  • 8 СССР

    11 1 Отговор
    Като бивш спортист от онова време мога категорично да кажа, че всички национали в леката атлетика, тежестите, гребането, кану-каяка, колоезденето, борбата, джудото, бокса, плуването.....вземагме дипинг с шепите. Още от юношеските години. Едни от най-големите треньори "алхимици" бяха Чавдар Чендов и Иван Абаджиев. Масове се използваха "бианабол" и "кленбутерол"! Костадинова много добре знае истината. Това, разбира се не отрича по никакъв начин, че беше голям шампион.
  • 9 Стотици

    12 1 Отговор
    милиони от обществени поръчки за мъжа ѝ "строител" !
  • 10 !!!!!!!

    7 2 Отговор
    Стефче ….само за тези книги които четеш май си правиш майтап с нас читателите
    Но дано си повдигнеш IQ -то:))))
    Успех