Last news in Fakti

27 Април, 2022 23:57 2 160 0

Ливърпул не допусна нови изненади от Виляреал

  • ливърпул-
  • виляреал-
  • полуфинал-
  • 2:0-
  • шампионска лига

"Мърсисайдци" имаха затруднения през първото полувреме, но през второто се случи това, което всички очакваха преди мача

Ливърпул не допусна нови изненади от Виляреал - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Ливърпул успя да надиграе Виляреал с резултат 2:0 в първа полуфинална среща между двата тима на "Анфийлд". Первис Еступиниан си вкара автогол в 53-а минута, а Садио Мане удвои в 55-а минута.

До края на мача не се стигна до нови попадения и така "мърсисайдци" се поздравиха с прилично комфортен успех.

Домакините започнаха срещната по-активно и бързо притиснаха испанците в собствената половина. Мохамед Салах стреля с глава след ъглов удар в 9-а минута, но неточно.

В 12-а минута "червените" пропуснаха първия добър шанс. След контраатака и отлично центриране на Салах Мане не успя да уцели вратата с глава сам срещу Рули. Атаките към Рули не спираха и в първите 15 минути с точни удари се отчетоха Луис Диас и Тиаго.

В 31-а минута Луис Диас отново пробва мерника си от около 20 метра, но ударът беше рутинен за стража на гостите. Силен удар на Мане мина на сантиметри край вратата на Виляреал само две минути по-късно. Канонадата продължи с удар на Салах в 35-а минута.

В началото на втората част нещата на терена не се промениха. В 50-а минута гол на Фабиньо след статично положение беше отменен заради засада. в 53-а минута Луис Диас стреля слабо с глава в ръцете на Рули, но след около 30 секунди прошка нямаше. Хендерсън центрира, а неговото подаване беше злощастно отклонено във вратата на Виляреал от Первис Еступиниан за 1:0.

След този гол съпротивата на испанците леко се сломи и те бързо допуснаха втори гол. След извеждащ пас на Салах Мане успя да промуши топката покрай Рули за 2:0. Натискът продължи и Тиаго Алкантара принуди Рули да направи ново спасяване след далечен удар в 68-а минута.

В последните 20 минути нещата се закротиха. В 87-а минута Самюел Чукуезе отправи точен удар от трудна позиция, но той не затрудни Алисон.

Така, след като "Жълтата подводница" потопи Ювентус и Байерн Мюнхен, сега тя си намери майстора в лицето на Ливърпул и едва ли ще успее да преодолее пасива, натрупан в изиграния тази вечер двубой.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА