Last news in Fakti

29 Април, 2022 00:26 1 058 0

РБ Лайпциг взе минимален аванс пред Рейнджърс

  • ред бул лайпциг-
  • рб лайпциг-
  • 1:0-
  • лига европа-
  • полуфинал

Около 7000 фенове от Глазгоу подкрепяха гостите, което им даваше сили да се защитават много самоотвержено

РБ Лайпциг взе минимален аванс пред Рейнджърс - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Тимът на Ред Бул Лайпциг победи с 1:0 Рейнджърс в първи сблъсък от полуфиналите в Лига Европа. Анхелиньо вкара красив гол с далечен удар в 85-ата минута, за да доближи германския тим до първи финал в евротурнирите. Домакините имаха и други възможности, но ги пропуснаха. Гостите от Шотландия стояха много стабилно в защита, но рядко атакуваха. "Сините" обаче играят силно на своя "Айброкс" и това обещава вълнуващ реванш.

Двубоят започна с натиск на РБ Лайпциг и удар на Конрад Лаймер, който беше блокиран. Около 7000 фенове от Глазгоу подкрепяха гостите. Те се прибраха пред наказателното си поле и показаха, че ще разчитат изцяло на контраатаки. Сгъстената защита на "сините" не позволяваше на домакините да пробиват по фланговете и това до средата на полувремето нямаше нито едно опасно положение пред Макгрегър, с изключение на удар на Нкунку, който не уцели добре топката.

Постепенно германците започнаха да намират пролуки в защитата на Рейнджърс. Хубаво двойно подаване създаде възможност за Лаймер, но Конър Голдсън се намеси самопожертвователно. В 31-ата минута Олмо и Соболсйа комбинираха пред наказателното поле, а Анхелиньо посрещна отбитата топка след центрирането, но Джеймс Таварниър изчисти. До почивката РБ Лайпциг имаше голямо надмощие в притежанието на топката, но Макгрегър нито веднъж не трябваше да прави важно спасяване.

В началото на второто полувреме Райън Кент проби по левия фланг и стреля остро, но топката мина на сантиметри покрай гредата. Шотландците се опитаха да затруднят съперника и с няколко центрирания от статични положения. В 53-ата минута Макгрегър отрази много силен удар на Нкунку. Надмощието на домакините ставаше все по-отчетливо, но повечето техни атаки се проваляха заради липса на прецизност при последния пас.

В 62-ата минута Лаймер стреля, но твърде слабо, за да затрудни Макгрегър. В играта на РБ Лайпциг се появи повече острота след влизането на Форшберг и Андре Силва. Секунди по-рано Кристофър Нкунку изскочи сам срещу Макрегър, преодоля го и направи по-трудното, като прати топката в аут. В 76-ата минута шанс се откри и пред гостите, но Гулачи спаси удара на Кент.

По-добрата игра на германците беше възнаградена, макар и късно. В 85-ата минута те изпълниха корнер, след което бранител на Рейнджърс изчисти с глава, но топката попадна право на крака на Анхелиньо и той от границата на наказателното поле я заби във вратата. Левият бек беше сред най-активните футболисти на РБ Лайпциг и за пореден път демонстрира колко е важен за тима си. В оставащите минути не се случи нищо интересно. Реваншът в Глазгоу е на 5 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА