29 Април, 2022 00:55 1 705 0

Фейенорд и Марсилия предложиха атрактивен двубой, който нидерландците спечелиха

  • фейенорд-
  • олимпик марсилия-
  • марсилия-
  • 3:2-
  • лига на конференциите-
  • лигата на конференциите-
  • полуфинал

По всичко личи, че ни предстои доста любопитен реванш на "Велодром"

Фейенорд и Марсилия предложиха атрактивен двубой, който нидерландците спечелиха - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Фейенорд за пореден път доказа, че е един от най-атрактивните и резултатни отбори в Лигата на конференциите. Нидерландците сътвориха пореден голов спектакъл в турнира в първия полуфинален сблъсък с Марсилия, като спечелиха с 3:2 на своя "Де Кайп" и взеха минимална преднина в сблъсъка между двата тима. Сирил Десерс в 18-ата и 46-ата минута и Луис Синистера в 20-ата минута вкараха за домакините, а за гостите се разписаха Бамба Денг в 28-ата и Жерсон в 40-ата минута, като и двата тима пропуснаха още положения, с които можеха да направят резултата дори още по-сериозен в цифрово изражение.

Фейенорд отбеляза два бързи гола в средата на първото полувреме. Първо в 18-ата минута Синистера получи пас в наказателното поле, овладя и с пета върна към Десерс, който пое топката на скорост и отбеляза за 1:0.

Само две минути по-късно Рийс Нелсън се отскубна по десния фланг и подаде успореден пас към Синистера, който стреля във вратата за 2:0 с помощта на рикошет в крака на защитник.

Марсилия обаче показа характер и до края на първата част успя да възстанови равенството. Първо в 28-ата минута Бамба Денг получи пред наказателното поле и с мощен шут отбеляза за 2:1.

В 40-ата минута Гендузи центрира остро във вратарското поле, стражът Офир Марсиано изби, но право в краката на Жерсон, който при добавката вкара за 2:2.

В началото на второто полувреме обаче гостите подариха трети гол на своя съперник. Дуйе Чалета-Цар върна неразчетено назад, Десерс отне и останал очи в очи с вратаря вкара за 3:2.

До края всеки от двата отбора създаде интересни положения, но в крайна сметка повече голове нямаше и срещата завърши при този резултат.

Така Фейенорд излезе с едни гърди напред в сблъсъка, но по всичко личи, че ни предстои доста любопитен реванш на "Велодром", където всичко може да се случи и французите със сигурност ще търсят обрат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА