14 Май, 2022 21:42 2 920 8

Дузпи решиха юбилейния 150-и финал в историята на ФА Къп

  • челси-
  • ливърпул-
  • фа къп

Драмата между Челси и Ливърпул отново бе пълна

Дузпи решиха юбилейния 150-и финал в историята на ФА Къп - 1
Снимка: БГНЕС

Челси и Ливърпул имаха нужда отново от дузпи, за да решат спора помежду си, но този път залогът бе ФА Къп. За трета поредна година „сините от Стамфорд Бридж“ стигат до пряк спор за купата, но за трета поредна година си тръгват с празни ръце.

Сезар Азпиликуета и Мейсън Маунт изпуснаха ударите си от бялата точка, докато за „мърсисайдци“ Садио Мане не намери начин, за да преодолее сънародника си Едуар Менди.

В крайна сметка резултатът бе 5:6 в полза на „червените“ и трофей №2 през сезона вече е факт за Юрген Клоп и компания.

В редовното време двата тима имаха достатъчно възможности, за да решат спора още тогава, но липсата на точност в ударите на Лукаку и Диаз лиши срещата от голове. На два пъти и гредите помогнаха на „сините“, така че можем да твърдим, че символичните гости бяха по-близо през цялото време.

Лошата новина все пак за Ливърпул е, че Мохамед Салах се контузи и бе сменен още в средата на първата част, като предстои да разберем дали състоянието му ще го извади от финала и за Шампионската лига след две седмици, защото египтянинът се държеше за слабините, когато седна на земята. Върджил ван Дайк също бе заменен в продълженията, но при него нямаше видима причина, освен може би умората.

Сега пред гранда от Мърсисайд остава да изведе битката във за титлата във Висшата лига докрай, докато Челси има нужда само от точка, за да си гарантира третото място в шампионата преди да се отдаде на кратка лятна ваканция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 14 Отговор
    Не е вярно. Решиха го дедо и още няколко старчета от ложата, още минали август.
  • 2 Само ЦСКА

    10 14 Отговор
    Купата е червена
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Sion

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Tутанкамон":

    Челси е отборът на елита на Великобритания..Ма ти откъде да знаеш...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 оценка

    0 3 Отговор
    "Челси" заслужават да са шампиони на Англия,но просто малко не им достига.
  • 7 грешка

    0 0 Отговор
    И защо не играят в оригиналния си син екип,а са облечени в жълто,да не са пчели? Кой го е наредил това безумие?
  • 8 Пръц

    0 0 Отговор
    Челси беше принуден да размаха един синьо—жълт Украински парцал преди мача ,което допълнителни издразни феновете,защото Руснакът Роман Абрамович направи от цъвулите от Кенсингтън световен клуб пръскайки цяло състояние.
    Срещу Червената машина Ливърпул всички отборчета играят мача на живота си,това ги “keep busy”,както казват Англичаните.
    Разбра ли,Денизчо?