16 Май, 2022 23:55 1 693 0

Нюкасъл уби мечтата на Арсенал за завръщане в Шампионската лига

  • арсенал-
  • нюкасъл юнайтед

Утехата за „артилеристите“ е, че поне отново ще играят в евротурнирите

Нюкасъл уби мечтата на Арсенал за завръщане в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Нюкасъл Юнайтед свали Арсенал от облака на мечтите, върху който летеше клубът от януари насам, побеждавайки го с 2:0 в последния двубой от предпоследния кръг във Висшата лига.

Бен Уайт си вкара автогол в началото на втората част, а Бруно Гимараеш удвои пет минути преди края, за да ознаменуват много по-добрата игра на „свраките“ от тази на съперника.

„Артилеристите“ изглеждаха безпомощни в хода на почти целия мач, като само няколко спорадични удара дадоха известна надежда за нещо повече от гостуването на „Сейнт Джеймсис Парк“. Това обаче не бе достатъчно.

Арсенал не е играл в Шампионската лига от сезон 2016/17 насам и по всичко личи ще почака още година, докато се опита отново да се завърне в най-престижния клубен турнир. Длъжни сме да отбележим все пак, че авансът на Тотнъм пред „топчиите“ е 2 точки преди гостуването на „шпорите“ на най-слабия отбор в лигата тази година - Норич. „Червените“ пък домакинстват на Евертън, а головата разлика е непреодолимо повече в полза на „белите“.

Нюкасъл пък може да се похвали с един от най-силните си мачове от началото на сезона и при определено стечение на обстоятелствата може да се озове в горната половина на таблицата, макар през декември да бе считан за сигурен изпадащ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА