Last news in Fakti

20 Май, 2022 17:26 1 226 1

Топ отбор уволни треньора си

  • борусия дортмунд-
  • марко розе-
  • треньор-
  • германия-
  • бундеслига

Борусия изпрати много колеблив сезон

Топ отбор уволни треньора си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Борусия Дортмунд се раздели със старши треньора Марко Розе след само една година, съобщиха вицешампионите в германската футболна Бундеслига.

Розе пристигна на "Сигнал Идуна Парк" миналата година от Борусия Мьонхенгладбах, но отборът направи колеблив сезон, не успя да се противопостави на Байерн Мюнхен, който спечели десета поредна титла, и отпадна рано от Шампионската лига и от турнира за Купата на Германия.

От Дортмунд казаха, че решението е взето в резултат на анализ в края на сезона, включващ Розе и висши ръководители, водени от изпълнителния директор Ханс-Йоахим Ватцке. "Този ден не е лесен за всички ни, защото взаимното уважение помежду си беше и остава голямо. След сезон, който беше незадоволителен по различни причини, трябваше да осъзнаем, че не извлякохме максимума от нашите възможности в много области", каза Вацке.

"Въпреки трудния сезон с много невъзможни неща, аз бях убеден в нашия път. По време на разговора останах с впечатлението, че 100 процента убедеността на всички вече не е налице. Затова решихме заедно да прекратим сътрудничеството", коментира Розе.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Онзи

    1 0 Отговор
    Само Хебър !