22 Май, 2022 20:21 3 204 4

Изпратихме поредния вълнуващ сезон във Висшата лига - как изглежда крайното класиране?

  • висша лига-
  • манчестър сити

Всички въпроси вече имат своя отговор в английското първенство

Изпратихме поредния вълнуващ сезон във Висшата лига - как изглежда крайното класиране? - 1
Снимка: БГНЕС

Английската Висша лига официално приключи днес и голямата новина е, че Манчестър Сити имаше нужда от цели 93 точки, за да изпревари Ливърпул за титлата. Освен това имаме отговор и на всички останали въпроси, които всички си задаваме в началото на всяка нова кампания. Нека проверим и какво ни отговориха клубовете.

Споменахме вече, че „гражданите“ покориха върха с 93 точки и голова разлика от 99:26. На второ място останаха „мърсисайдци“ с 92 пункта, 94:26, а чак на цели 19 точки от челото финишира Челси със 74 точки, 76:33. Тотнъм пък си завоюва четвъртото място със 71 пункта, 69:40.

Арсенал (69) и Манчестър Юнайтед (58) ще представляват страната в Лига Европа през идната кампания, а Уест Хям Юнайтед (56) заминава за Лигата на конференциите.

Изпадналите клубове към Чемпиъншип са Норич Сити (22), Уотфорд (23) и Бърнли (35), като „виненочервените“ се свлякоха в последния ден, защото Лийдс Юнайтед (38) победи Брентфорд (46) с 1:2, за да изплува от блатото.

Голмайсторският приз ще бъде споделен тази година между Мохамед Салах и Хьон-мин Сон, които вкараха по 23 попадения за своите отбори. С най-много асистенции обаче е египтянинът - 13.

Най-добрият домакин се оказа отборът на Ливърпул, който не допусна нито една загуба на „Анфийлд“ и спечели 49 точки, 49:9. Логично при гостуванията Манчестър Сити доминира с 46 точки, 41:11.

Норич е тимът, който най-малко заслужи мястото си във Висшата лига със своите едва 5 победи и 7 равенства. Головата разлика на тима бе и наистина плачевна - 23:84.

С най-много равенства са Брайтън и Кристъл Палас - по 15, а отборът с най-причудлива голова разлика е този на Манчестър Юнайтед, защото вкара и допусна по 57 попадения, но въпреки това намери място сред топ 6.

През следващата кампания ще очакваме с интерес новите участници в надпреварата - Фулъм и Борнемут. Остава само Хъдърсфилд и Нотингам Форест да решат спора си във финалния плейоф за промоция на 29 май.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 5 Отговор
    Астън вила полегна на Ман Сити

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Селянин

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абсолютно!
  • 3 Пеп

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Важното е че Пуля е пак с калъфката бухахах
  • 4 Чин Чин

    2 1 Отговор
    МС го добутаха до титлата. Не оспорвам силата на отбора но пак в колко мачове съдии и ВАР им помогнахо. Както преди сг с 11милиметпа въздушно отвътре голлинията не дадоха гол за Пул и пак с 1т станаха шампиони. Клоп трябва да разбере че без лоби в съдийството нява титра. Това постигаше Фърги сега Пеп. Клоп също допусна грешки, с тази висока преса намалява силата на контра на нападателите. Отзад двата бега винаги ги няма когато прехвърлят ц.дащитници и стават головете. Хендо бавен не върши работа изобщо не е за Пул. Клоп с грешна тактика и подреждане на състав изгуби точки срещу по слаби в момента МС и Тотнам. Все пак големите пари надвиват и МС пак са шампиони.