Last news in Fakti

25 Май, 2022 13:54 2 538 3

Люис Хамилтън се забърка в нов скандал

  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • спорт-
  • mercedes-
  • red bull

До момента няма никакъв коментар от страна на ФИА и дали наистина е от федерацията проверяват станалото

Люис Хамилтън се забърка в нов скандал  - 1
Снимка: БГНЕС

Люис Хамилтън не е докосвал задното крило на болида на Red Bull, заявиха категорично от Mercedes, след като онлайн се появиха снимки и клипове на седемкратния световен шампион с подобно предположение. Той минава зад автомобила на Серхио Перес. Според нидерландското издание Де Телеграаф от Red Bull дори поискали ФИА да разгледа и изясни ситуацията.

"Люис се прибираше в падока след антидопинговия си тест и не е докосвал никакви коли“, заяви говорител на тима от Бракли.

До момента няма никакъв коментар от страна на ФИА и дали наистина е от федерацията проверяват станалото.

Подобен случай с докосване колата на съперник се превърна в скандал по време на уикенда за миналогодишната Гран при на Бразилия. Тогава ФИА прибра задното крило от болида Mercedes на Хамилтън, за да го разследва. Макс Верстапен пък бе проверяван заради това, че докосна колата на съперника си. Люис бе дисквалифициран от квалификацията за техническо нарушение. Ферстапен отнесе 50 000 евро глоба за това, че пипа автомобила му.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    6 2 Отговор
    50 000 - бълха го ухапала, но ще даде безценен съвет на конструкторите,
    защото са много тъпи.
  • 2 гост

    4 2 Отговор
    50 хиляди долара могат да направят много африкански деца здрави и щастливи. Не са малко парите. Срамното е, че го глобяват заради разкриването на измамата, докато оня отпада от квалификацията, без каквото и да е финансково наказание нито за отбора, нито за пилота. Обаче е много вярно, че това е морална победа за Ферстапен, ще плаща, но няма да ги остави да мамят, това е добър урок.
  • 3 Мамул

    2 0 Отговор
    Ба тоа фетишизъм. Не мой да пипаш "Дулсинеа"