Last news in Fakti

29 Май, 2022 13:17 2 044 7

Голям успех за България! Спечелихме "Купа на Нациите" по конен спорт

  • конен спорт-
  • успех-
  • българия-
  • спорт-
  • прескачане на препяствия

На конната база „ Фригопан“, село Царацово, Пловдив нашите национали до 18 години триумфираха заслужено завършвайки само с 8 наказателни точки от двата манша

Голям успех за България! Спечелихме "Купа на Нациите" по конен спорт - 1
Снимка:

Изключително представяне и победа за България в отборната надпревара по прескачане на препяствия от "Купа на Нациите" 2022 година с височина на препятствията от 135 сантиметра. На конната база „ Фригопан“, село Царацово, Пловдив нашите национали до 18 години триумфираха заслужено завършвайки само с 8 наказателни точки от двата манша. Милко Кочев с Карино, Елиза Чолакова с Аниминит, Ася Петрова с Ал Де Баран и Ая Митева с Кортезина победиха конкурентите си от Румъния и Турция, които достигнаха до финалната фаза. Румънските издачи финишираха с 16 наказателни точки, а турците с 40 точки останаха на третото място. Бурните аплодисменти и развавянето на българските знамена по трибуните накараха състезателите да се развълнуват по време на церемонията на награждаването. Веднага след това младите ни надежди дълго позираха за снимки с всички желаещи да имат фото кадър с тях от големия успех като победители в „Купа на Нациите“.

Днешният ден също предложи още много положителни емоции на зрителите с българското представяне от третия ден на Световната купа на „Фригопан“. В първото изпитание „ Силвър тур“ с височина на препятствията от 115 см.първото място спечели Вероника Миланов с Конкордия. Втора стана Бланка Симон (Рум) с Картел, трета нейната сънародничка Емма Бутука с Дорис, а Виктория Петрова с Команчи и Десислава Миланова с Гого завършиха на четвърта и пета позиция . Следващата надпревара от програмата беше при младите коне до 5 годишна възраст, където Калин Неделчев с Коколина победи конкурентите си. След него за награждаването по реда на класирането излязоха Денислав Александров с Диамант, Мирослав Илиев на два пъти ( трети и четвърти) , но с различни коне – Марит и Аполо Д . Калин Неделчев също взе още една награда като пети в подреждането с другия си кон Диабалт. Височината на препятствията бяха 120 сантиметра. В изпитанието за 6/7 годишни коне (130-135 сантиметра на препятствията) победата извоюва Милко Кочев с Дунав. Втори остана Руслан Петков с Куинтус ван хет Бокт, трети Павлин Ангелов с Фалко Делорме, четвърто и пето място за Константин Колокариу (Рум) с Лонда и Мирослав Илиев с Каса Май Блу. Милена Азманова с Артемида триумфира с първото място в „ Бронзов тур“ - височина на препьтствията 110см. Яна Бонева с Калдино Z и Рая Иванова с Крек завършиха на втората и третата позиция, а Владимир Георгиев със Скуадрезма и Зара Лупу ( Рум) с Кашмир допълниха първите пет в крайното подреждане .

Утре (неделя) е последния ден от Световната купа с кулминацията в надпреварата Гран При. Състезанието се очаква с огромен интерес и ще започне около 13:00 часа . Българските ездачи са фаворити за призово класиране в изпитанието и със сигурност ще бъде много интересно и оспорвано на конна база „ Фригопан“. Достъпът за публика е безплатен, а като цяло състезанията от програмата на турнира ще започнат в 09:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Браво на децата.
  • 2 Браво

    3 0 Отговор
    Генът си е ген - на коне сме дошли по тези земи,на коне преплувахме Дунава,не на увеселителни яхти!

    Коментиран от #3

  • 3 тантра

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    дори християнската религия на цар борис не успя да пречупи прабългарското ни!

    Коментиран от #5

  • 4 Любопитен

    2 2 Отговор
    Другарите от Столипиново имаха ли представител?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Циник

    1 0 Отговор
    Браво! Значи има някакъв спорт дето не е унищожен докрай. Правителството да се самосезира!
  • 7 Бай Онзи

    1 0 Отговор
    Наздраве , перуци !