Last news in Fakti

11 Юни, 2022 12:50 2 236 9

Треньорският щаб и футболистите искат мача с Грузия да се играе (снимки/видео от катастрофата)

  • грузия-
  • българия-
  • катастрофа-
  • лига

Имало е разговор с представители на УЕФА, Неделев вече е в стабилно състояние

Треньорският щаб и футболистите от националния отбор искат мача от Лигата на нациите срещу Грузия в неделя да се състои. Позицията им идва въпреки тежката катастрофа в Тбилиси, при която пострада Тодор Неделев. От УЕФА са дали възможност срещата да бъде отложена, след като е имало раговор. Мнението на нашия щаб обаче е, че срещата ще се играе.

"Желанието на треньорското ръководство е мачът да се състои, най-малко и заради Тодор. Ние сме длъжни да защитим България", заяви пред бТВ пресаташето на националния тим Виктор Игнатов.

Припомняме, че полузащитникът на националния отбор Тодор Неделев пострада късно снощи при транспортен инцидент с автобуса на националния отбор в Тбилиси и претърпя спешна операция на главата в грузинската столица. Неделев вече се е събудил от упойката, контактен е и в стабилно състояние.

В мача преди дни Грузия ни победи като гост с 5:2, а след двубоя треньорът Ясен Петров подаде оставка. Сега тимът ни временно се води от техническия директор Георги Иванов - Гонзо.
 
При пристигането си ан летището в Тбилиси отборът е разделен да пътува в два автобуса. Катастрофата с двата рейса на националите става в тунел и на мокра настилка по пътя от аеропорта към хотела в Тбилиси.

Първият от двата рейса с националите рязко забива спирачки, след като пред него внезапно спира друг автомобил, в следствие на което вторият автобус го удря силно отзад.

Неделев е седял на последната седалка в ляво и получава нараняванията от парчета от счупеното задно стъкло на първия рейс.

 
"Операцията на Тодор Неделев след сериозния пътен инцидент с участието на националния ни отбор в Тбилиси премина успешно. Полузащитникът получи черепно-мозъчна травма, в следствие на което се наложи хирургическа интервенция, извършена от д-р Шота Ингороква. Неделев ще остане под наблюдение на местните медицински екипи, както и на лекаря на националния отбор д-р Бисер Бочев. Футболистите и щабът на националния отбор изказват дълбоки благодарности на всички медицински лица, на представителите на посолството на Република България в Грузия, и в частност на г-жа Ралица Димитрова, както и на цялото ръководство на грузинската футболна федерация", се казва в съобщение на БФС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рефер

    21 0 Отговор
    Ами то да се играе ама вече да се чуди човек ако се откажат и не играят едно 3;0 служебно е къде по добре от 5,6 или повече все пак дай да видим и сега ,че .... кой знае може пък този световен отбор Грузия да не е на кеф утре!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    Така поне ще имат оправдание ‼️
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Момо":

    Гибралтар са Световна сила във футбола ‼️Още няма отбор който да ги е бил на Световно първенство 😉😉😉
    / сещаш се защо/
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Aлфа Bълкът":

    Факт е , че отиват на мероприятие "зад закрити врати" , ама надали са се срещали с Бай Дън ‼️
  • 7 Хахахахаха

    3 1 Отговор
    На последната снимка някакъв милиционер си е гладил ризата върху глобус
  • 8 Самуил

    3 0 Отговор
    Хубавото е, че оттук нататък ще вървим нагоре, все пак дъното го ударихме вече
  • 9 Ветеринарен психолог

    4 0 Отговор
    Бързо оздравяване за Неделев. И какво означава- Ние сме длъжни да защитим България? Та вие сте пълна катастрофа. Прибирайте се. Така ще паднете само 3 на 0